Jackpoten är den största någonsin.
1 av 4
Jackpoten är den största någonsin. - Foto: TT
Det är sjuuukt mycket pengar.
2 av 4
Det är sjuuukt mycket pengar. - Foto: TT
Lotteriet har engagerat en hel värld.
3 av 4
Lotteriet har engagerat en hel värld. - Foto: TT
Här firar människor tillsammans Clerk Mfaroqui, som är ägare av affären som sägs ha sålt den vinnande lotten.
4 av 4
Här firar människor tillsammans Clerk Mfaroqui, som är ägare av affären som sägs ha sålt den vinnande lotten. - Foto: TT

Sjuksköterskan kan ha kammat hem världshistoriens största lottovinst

Lotteriet Powerball har den största jackpoten någonsin, en summa som är helt overklig. Nu sägs vinnaren vara avslöjad.


Nu kan vinnaren av Powerball vara avslöjad. Det sägs vara en 62-årig mamma från Kalifornien. Kvinnan arbetar som sjuksköterska och ska enligt rykten ha dansat från jobbet igår efter att ha vunnit den sjuka vinsten.

Men Russ Lopez, som jobbar för lotteriet säger att rapporterna om vinnarna är lite misstänksamma och varnar för att det kan vara ett prank, enligt Daily Mail.

Lotteriet Powerball har den största jackpoten någonsin, med en summa på ungefär 13 miljarder kronor.


Två andra vinnare presenterades i morse, en från Tennessee och en från Florida. Nu sägs även en tredje vinnare vara avslöjad – hon som drog hem storvinsten.

David Levy är administratör på vårdhemmet där kvinnan jobbar och mötte pressen under gårkvällen för att bekräfta ryktena.

– Jag kan inte säga om det är ett skämt eller inte, jag själv har inte sett lotten. Men andra sjuksköterskor säger sig ha sett lotten. Jag har försökt få tag på henne utan resultat.


Om ryktena stämmer, så ska kvinnan ha gått från jobbet med den otroliga prissumma 1,6 miljarder kronor.

– Hon är den sötaste människan jag vet. Hon är helt fantastisk, och om någon har lurat henne så är det inte ett roligt skämt. Är det så att hon har blivit utsatt för ett prank så kommer vi bjuda henne på en semesterresa, säger han till Daily Mail.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Något lägre vinst för Tele2

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.