Flyktingar anklagades för att liga bakom övergreppen under nyår i Köln, men ny kommer nya uppgifter om att det inte stämmer.
1 av 4
Flyktingar anklagades för att liga bakom övergreppen under nyår i Köln, men ny kommer nya uppgifter om att det inte stämmer. - Foto: TT
3 av 58 av de misstänkta är flyktingar. De andra ska inte kommit till Tyskland de senaste åren.
2 av 4
3 av 58 av de misstänkta är flyktingar. De andra ska inte kommit till Tyskland de senaste åren. - Foto: TT
På nyårsafton i Köln skedde många övergrepp.
3 av 4
På nyårsafton i Köln skedde många övergrepp. - Foto: TT
Under en festival i Tyskland anmäldes ytterligare övergrepp.
4 av 4
Under en festival i Tyskland anmäldes ytterligare övergrepp. - Foto: TT Bild

Uppgifter: Endast 3 av 58 gripna efter övergreppen i Köln var flyktingar

Enligt nya uppgifter om de sexuella övergreppen som skedde på nyårsafton i Köln var de ytterst få av förövarna som var flyktingar.


Snacket efter rapporterna om nyårsafton i Köln har varit tydligt. Från många håll har det sagt att det var flyktingar som låg bakom de massövergrepp som skedde i den tyska staden.

Men enligt tyska tidningen Die Welt stämmer det inte alls. Tre av personerna som greps var flyktingar, två män från Syrien och en man från Irak. Av de andra 55 personerna var de ingen som nyligen anlänt till Tyskland, skriver Independent.

Majoriteten av de misstänkta ska ha bakrund i Marocko, Algeriet och Tunisien, enligt Kölns offentliga åklagaren Ulrich Bremer.

Det har också kommit fram att bland de drygt tusen anmälningar som gjordes i samband med nyår ska mer än hälften handla om stöld snarare än sexuella trakasserier.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.