Studenten begravdes.
1 av 2
Studenten begravdes. - Foto: TT BILD
Mannen eltorterades. (GENREBILD)
2 av 2
Mannen eltorterades. (GENREBILD) - Foto: TT BILD

Italiensk student eltorterades till döds i Egypten

Den italienske studenten Giulio Regeni, som hittades död vid en väg i Kairo i Egypten i förra veckan, hade utsatts för svår tortyr, enligt rättsmedicinska källor.


Enligt det slutliga obduktionsprotokollet som den egyptiska myndigheten för rättsmedicin överlämnade till landets åklagarmyndighet på lördagen visade 28-åringens kropp bland annat att sju revben var brutna, att det fanns tecken på eltortyr mot penisen och att hela kroppen hade sår och olika traumaskador. Dessutom hittades tecken på blödning i hjärnan.

Protokollet med uppgifterna om Regenis illa tilltygade kropp har inte offentliggjorts, men nyhetsbyrån Reuters har fått dem beskrivna av en högt uppsatt rättsmedicinsk källa.

Kroppen har också obducerats en andra gång i Italien och den italienske inrikesministern Angelino Alfano, sade då att de då fått se "något omänskligt, något djuriskt", enligt Sky News.

Den italienska regeringen kräver att mordet på Regeni, som var doktorand på universitetet i Cambridge, utreds ordentligt. Italienska poliser finns på plats i Kairo för att tillsammans med egyptisk polis utreda brottet.

Regeni forskade bland annat i arbetsrättsliga förhållanden i Egypten. Eftersom han hade skrivit kritiska artiklar om regimen har det spekulerats i att han mördades av den egyptiska säkerhetstjänsten.

Giulio Regeni begravdes i fredags i sin italienska hemstad.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

1 timme sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Ett tågset brinner på CV-området i Örebro-", skriver polisen på sin hemsida.