Nordkorea ska nu inleda ett rymdprogram.
1 av 3
Nordkorea ska nu inleda ett rymdprogram. - Foto: Ap
Målet är att skjuta upp satelliter i rymden.
2 av 3
Målet är att skjuta upp satelliter i rymden. - Foto: AP
Ledaren Kim Jong Un
3 av 3
Ledaren Kim Jong Un - Foto: Ap

Oron ökar – här är Nordkoreas nya satsning

Knäppgöken Kim Jong Un har minsann inte fått nog. Nu inleder han ett helt nytt spektakulärt projekt.


Nordkoreas ledare Kim Jong-Un säger att han ska skjuta upp fler satelliter i rymden, trots att världens ledare nu ska straffa hans regering för uppskjutningen av en långdistansrobot förra veckan.

Kim Jong-Un höll en bankett för att hylla de vetenskapsmän och tekniker som gjort uppskjutningen av långdistansroboten möjlig.

Bild:TT

– Detta är en tydlig signal på att våra fiender försöker bromsa vårt lands utveckling, sade Kim Jong-Un i ett tal där han talade om hur uppskjutningen gett Nordkorea ytterligare självförtroende och mod, rapporterar den statliga nyhetsbyrån KCNA.

Under banketten sade ledaren också att uppskjutningen var en språngbräda för att "nå högre mål och således skjuta upp fler fungerande satelliter", uppger KCNA.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.