Det var i går som den uppmärksammade domen i Norge kom.
1 av 5
Det var i går som den uppmärksammade domen i Norge kom. - Foto: tt bild
Tingsrätten i Oslo tyckte att den norska staten hade brutit mot de mänskliga rättigheterna i hur de har behandlat terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik i fängelset.
2 av 5
Tingsrätten i Oslo tyckte att den norska staten hade brutit mot de mänskliga rättigheterna i hur de har behandlat terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik i fängelset. - Foto: AP
Men några förändringar för Breivik i fängelset kommer det inte att blir. Det säger nu fängelsechefen Ole Kristoffer Borhaug.
3 av 5
Men några förändringar för Breivik i fängelset kommer det inte att blir. Det säger nu fängelsechefen Ole Kristoffer Borhaug. - Foto: AP
Ole Kristoffer Borhaug understyker dock att fängelset tidigare gjort flera förändringar för hur Breivik har det på högsäkerhetsfängelset Skien.
4 av 5
Ole Kristoffer Borhaug understyker dock att fängelset tidigare gjort flera förändringar för hur Breivik har det på högsäkerhetsfängelset Skien. - Foto: NTB scanpix
Breivik mördade 77 personer 2011.
5 av 5
Breivik mördade 77 personer 2011. - Foto: NTB scanpix

Inga lättnader för Breivik i fängelset – trots den uppmärksammade domen

Den terrordömde massmördaren Anders Behring Breivik får inga förändringar i fängelset efter domen, enligt fängelsechefen.


Det var i går som den uppmärksammade domen i Norge kom. Tingsrätten i Oslo tyckte att den norska staten hade brutit mot de mänskliga rättigheterna i hur de har behandlat terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik i fängelset. Bland annat handlar det om hur länge han hållits i isolering.

Men några förändringar för Breivik i fängelset kommer det inte att blir. Det säger nu fängelsechefen Ole Kristoffer Borhaug, skriver Dagens Nyheter som hänvisar till TT.

– Som jag tolkar domen handlar detta mer om ändringar på systemnivå. Vi måste förhålla oss till gällande regelverk och då fortsätter vi som förr, säger han.

Ole Kristoffer Borhaug understyker dock att fängelset tidigare gjort flera förändringar för hur Breivik har det på högsäkerhetsfängelset Skien.

Anders Behring Breivik sitter inne på ett 21-årigt straff för terrordåden på Utøya och i regeringskvarteren i Oslo 2011 då han mördade 77 människor, skriver DN.

/
/
Dom
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, meddelar det ryska försvarsdepartementet, rapporterar den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.