Ny video: Här spränger terroristen sig själv till döds i Paris

Varning för obehagliga bilder. En ny, tidigare hemlig, film visar ögonblicket när Brahim Abdeslam utlöser bombbältet och kroppen slits isär.


Tidigare hemliga bilder från en övervakningskamera inne på ett kafé i Paris den 13 november 2015 visar ögonblicket när en av terroristerna, Brahim Abdeslam, spränger sig själv till döds.

Klockan var 21:40 när Brahim gick in på kafé Comptoir Voltaire. Han ser nervös ut och går mot ett tomt bord. Sen sänker han sin blick och döljer ansiktet...

På bilderna kan man ser hur kroppen slits isär och som genom ett under klarade sig kafégästerna med endast lättare skador.

Polisen hade svårt att identifiera terroristen eftersom kroppen var så söndertrasad. Tidigare har det cirkulerat videoklipp som visar hur bröderna Abdslam festar innan terrordådet.

Totalt dog 130 personer i terrorattacken i Paris, sju var terroristerna själva.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.