Från staden Kurduz.
Från staden Kurduz. - Foto: TT

Självmordsbomben smällde "för tidigt" – dödade åtta terrorister

Helt plötsligt smällde bomben innan målet var säkrat.


Åtta talibaner dödades när de gjorde sig redo för självmordsattacker i den afghanska staden Kurduz, skriver Khaama Press.


Flera nyhetskällor skriver att det var åtta terrorister som dödades när en bombväst helt plötsligt sprängdes.

När en av bomberna sprängdes skapade det en slags kedjereaktion så att samtliga bomber också smällde. Ingen civil person skadades i explosionen, skriver danska Ekstrabladet.

Terrororganisationen som ligger bakom är enligt uppgift en talibangrupp. Terrorgruppen har ännu inte tagit på sig ansvaret för den "felaktiga" detonationen.

Talibanerna har länge haft full kontroll över just staden och provinsen Kunduz men amerikanska soldater har lyckats vinna tillbaka mycket mark. Nu verkar talibangrupperna åter ha försökt att återta kontrollen över den redan skakade provinsen.

Det är inte första gången som en talibangrupp har råkat klanta till det. En grupp på tio talibaner sprängdes nyligen när de byggde en bomb. Enligt uppgifter befann sig gruppen i en moské i distriktet Andar när bomben detonerades och samtliga tio terrorister, skriver Mirror.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om terrorgruppen IS något märkliga träningsstrategi – att sparka varandra på pungen. Läs också om terrorbröderna som låg bakom attackerna i Paris som fångades på bild när de dansar ute på klubb.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.