1 av 2
- Foto: Wikimedia Commons/TT Bild
2 av 2
- Foto: Wikimedia Commons

Domstol: 16-årig flicka var för full – då är det inte våldtäkt

​Den 16 år gamla flickan var väldigt berusad när en ett år äldre pojke tvingade henne till oralsex när hon var medvetslös.


Det hela inträffade i den amerikanska delstaten Oklahoma, skriver The Guardian. "Sexuella övergrepp kan inte begås när offret är berusat till graden av medvetslöshet som vid tidpunkten för den sexuella handlingen eller det orala samlaget" lyder domstolens beslut.

Flickan hade druckit alkohol tillsammans med 17-åringen i en park. Hon blev då väldigt berusad och fick bäras därifrån av pojken. Hon fick senare föras till sjukhus där det konstaterades att hon hade 3,4 promille alkohol i blodet. Det går att jämföra med att man vid 2 promille är kraftigt berusad och har svårt att ens stå upp.

På sjukhuset undersökte man flickan för spår av sexuella övergrepp. Man hittade då pojkens DNA bland annat runt hennes mun. Pojken menar att flickan frivilligt gått med på att ge honom oralsex. Detta trots att flera vittnen berättat att hon var helt och hållet medvetslös.

Domen upprör nu ordentligt. Benjamin Fu, åklagare i fallet är chockad:

– Jag tror inte att någon hade kunnat tro att detta beteende var oklart, ännu mindre lagligt. Och jag trodde inte heller att lagen var ett kryphål förrän domstolen bestämde sig för att den var det, säger åklagaren han till The Guardian.

/
/
Dom
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.

Misstänkt för kvinnomord i Södertälje släppt

En 35-årig man som suttit häktad misstänkt för mord på en närstående kvinna i Ronna i Södertälje i mars har släppts.