Anny orkade inte se sin dotter lida längre.
1 av 3
Anny orkade inte se sin dotter lida längre. - Foto: TT bild
Så hon tog livet av sin dotter, som föddes med en hjärnskada.
2 av 3
Så hon tog livet av sin dotter, som föddes med en hjärnskada. - Foto: Björn Larsson-Ask/AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: TT bild

Mamman: Därför dödade jag min egen dotter

Anny Hansen, 65, orkade inte mer. Hon var så rädd att hon skulle dö före sin dotter, och lämna henne alldeles ensam.


Det var en januaridag år 2014. Anny Hansen, 65, orkade inte se sin dotter Dorte, tyna bort längre och må dåligt.

Dortre som hade en hjärnskada från födseln, hade flyttats från en institution där hon trivdes väldigt bra, till en ny i danska Skælskør. På bara några månader gick dottern ner massvis i vikt. När hon kom dit vägde hon 43 kilo men gick ner till 29.

Den där januaridagen kunde Dotre inte längre stå på benen, skriver den danska tidningen Dr Sjaelland.

Så Anny Hansen såg ingen annan utväg. Hennes dotters lidande var tvunget till att få ett slut. Anny Hansen skar handlederna av sin dotter och såg hennes liv sakta tyna bort.

– Jag har alltid fruktat att jag skulle dö innan Dorte eftersom jag var rädd att hon skulle ligga och tyna bort i en säng på en institution och ingen kunde ta hand om henne. Nu vet jag att hon är bekväm och behöver aldrig mer lida, säger Anny Hansen, till Dr Sjaelland.

Hon pratar i sitt hem och en bild på Dorte står bredvid henne. Hennes vackra ögon tittar upp på sin mamma. Anny Hansen är helt säker på att Dorte har det bra där hon är i dag.

– Man får inte göra något sådant, men det är okej, jag har fått mitt straff, säger hon.

För mordet dömdes Anny Hansen till 11 års fängelse, som sedan minskades till tre år. Hon har precis släppts, men det blev inga tre år i fängelse. Utan hon släpptes efter ett och ett halvt.

Domstolen bestämde att sänka hennes straff eftersom åklagaren ansåg att hon agerat som en kärleksfull mor och tagit hand väl hand om dottern i de 43 år hon levt, skriver Dr Sjaelland.

Anny Hansen bor nu ensam i huset. Hennes man dog av ett plötsligt hjärtestillestånd, strax efter Dortres död. Tidigare hade de tre alltid varit tillsammans. Nu är planen att snart söka ett nytt jobb för Anny.

– Jag släpptes för att de inte trodde att det fanns en risk att jag gick ut och begick ett nytt brott. Jag sa att jag har gjort det jag skulle, det blir inget mer.

/
Mor
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!