Minst 23 barn ska ha råkat skjuta någon i USA.
1 av 3
Minst 23 barn ska ha råkat skjuta någon i USA. - Foto: TT bild
Små barn får tag på vapen av vuxna.
2 av 3
Små barn får tag på vapen av vuxna. - Foto: TT bild
Och råkar skjuta antingen någon annan eller sig själv.
3 av 3
Och råkar skjuta antingen någon annan eller sig själv. - Foto: Matt Rourke/SCANPIX

Så här många bebisar har skjutit någon – bara i år

Flera bebisar har råkat skjuta någon annan eller sig själv i USA. Flera gånger har utgången varit dödlig.


Tidigare i veckan hittade ett barn ett vapen i baksätet på en bil i Milwaukee, USA. Utgången blev riktigt tragisk. Barnet råkade skjuta sin mamma som dog. Händelsen har fått stor spridning i landet. Barn ska inte kunna döda folk, skriver Washington Post.

Faktum är att det händer. Det har redan hänt flera gånger det här året. Minst 23 små barn har skjutit någon i USA – i år.

Bland annat hittade en tvåårig pojke i Indiana ett vapen i sin mammas väska den 20 april. Han råkade på så sätt skjuta sig själv. Nästa dag i Kansas City råkade en ettåring skjuta sig själv och sin pappa när de sov.

Och listan fortsätter. En treåring sköt sig själv i LA, en annan treåring i Dallas sköt sig själv i bröstet. Alla händelser kunde hända eftersom vuxna hade vapen.

Förra året skrev Washington Post att små barn sköt någon en gång i veckan. I år har siffran ökat. Minst 23 händelser har anmälts i år. 18 händelser hade rapporterats förra året vid samma tidpunkt.

De här siffrorna räknar bara in händelser när små barn har skjutit någon. Om man ska räkna in alla under 18 år som har gjort samma sak ligger siffran på 77 för samma period, skriver Washington Post.

USA
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu kommer stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier ser ut att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer, men säger att förslaget behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

1 timme sedan
Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.