Den här bilden sprids över hela internet – anledningen är så fin

En oplanerad motaktion mot de högerextrema homofoberna har blivit en viral kärleksbild.


Under en protestmarsch ställde sig ett homosexuellt par framför 800 högerextrema – och kysstes samt visade fuck you-fingret.

Men motaktionen var helt spontan och inte alls planerad.

Det hela skedde i Madrid när Gregor Estert och hans pojkvän David Fernández skulle gå för att ta sig en bit mat. Det de inte visste var att högerextrema Hogar Social de Madrid hade en demonstration. De är bland annat kända för sina kampanjer för att hålla flyktingar borta från Spanien.

Det var precis det som demonstrationen gick ut på – men helt plötsligt byttes fokus när massan såg att de två männen höll varandra i handen.

– Vi fick först en del blickar från demonstranterna och helt plötsligt började de att skrika förolämpande ord. Det hade inte hjälpt att skrika något tillbaks så då tog David tag i mig och vi började att kyssas, säger Gregor till Independent.

De fortsatte med att kyssa varandra tills polisen sa att det fick räcka då de inte vill ha slagsmål. Gregor tyckte att polisen agerade väl hårt.

– Jag antar att de bara ville oss väl. Men vi fick lämna hela området.

Gregor är i Spanien tillfälligt då han är utbytesstudent från Österrike. Tidigare har han och David aldrig stött på några problem med homofober.

– Det verkar dock som att våldet mot homosexuella har ökat i Madrid den senaste tiden. Det är 2016 och det mest normala borde vara att kyssa någon du älskar, säger Gregor till Independent.

Se även videon från händelsen:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes till 16 års fängelse i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.