Hans meddelande har blivit anklagat för rasism.
1 av 2
Hans meddelande har blivit anklagat för rasism. - Foto: Google Maps / Twitter
Butiken som säljer chark-varor ligger i Australien.
2 av 2
Butiken som säljer chark-varor ligger i Australien. - Foto: Google Maps

Han hängde upp en skylt i sitt charkuteri – anklagas för grov rasism

Efter kritiken känner sig styckaren att han måste plocka ner skylten – som han inte menar är rasistiskt.


En styckmästare satte upp en skylt i sitt charkuteri som väckt en hel del starka reaktioner. Hans meddelande har blivit anklagat för att vara rasistiskt.

Bildkälla: Twitter

På skylten går att läsa; "om du äter två remsor av Rapley's prisbelönta bacon till frukost minskar risken att du blir en självmordsbombare med 100 procent".

Ägaren till butiken i Narooma, Australien, Jeff Rapley, menar att det inte alls är rasistiskt – och att försäljningen av bacom har ökat drastiskt sedan skylten.

Till lokala Narooma News säger han att han "definitivt inte är en rasist och att han inte menade att någon skulle ta illa upp".

Trots det har skylten ändå plockats ner eftersom kritiken var för stark. Detta efter att bilden delades som en löpeld på sociala medier. Och som nämnt tidigare anklagats för att hetsa mot muslimer och judar som inte äter fläskkött.

En Twitter-användare skriver att "den här butiken kommer att gå under". En annan tycker att "det här var ju ganska kul – folk måste sluta bli så kränkta", skriver Mirror.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

"Prata mer om relationer och sex med era barn"

Prata mer om relationer och sex med era barn. Det är uppmaningen från Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) efter att en ny undersökning visar att bara hälften av alla föräldrar gör det.

Morgonens nyheter

Här är morgonens nyheter i korthet.

Polisen i Göteborg rapporterar om uppdatering

"Den anmälda försvunna kvinnan från ett äldreboende i Majorna är anträffad.", skriver polisen på sin hemsida.