Misstankar om ”laptopbomb” på kraschade planet över Medelhavet

En bomb gömd i en dator. Det är experternas senaste gissning vad som hände flygplanet som störtade på väg till Egypten.


Misstankarna om att det kan vara en bomb gömd i en bärbar dator som fick Egyptair 804 att störta i Medelhavet växer. Videon visar hur det såg ut när samma sak hände på att annat plan tidigare i år.

En sådan bomb skulle förklara de automatiska larm som gick igång minuterna innan planet försvann från radarn.

Det är fortfarande ett mysterium vad som hände planet som var på väg från Paris till Kairo den 19 maj. 66 personer omkom i kraschen.

En bomb gömd i en dator exploderade och tvingade ett plan att nödlanda på flygplatsen i Mogadishu tidigare i år. I videon här ovan, filmad av en passagerare, ser man ett stort hål i det flygplanet. Nu tror alltså experter att samma senario kan ha hänt EgypyAir 804, skriver Mirror.

Det har varit mycket rykten kring planet över Medelhavet, Egyptens president har sagt att man inte kan utesluta terrorism. Här är en lista på 12 saker vi vet om planet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.