Hon tappade halva sin kroppsvikt – nu avslöjar hon den tragiska sanningen

Fie har celluliter, ärr och bristningar efter en stor viktnedgång. Nu berättar hon hur viktnedgången har påverkat henne.


23-åriga Fie Frederichsen har blev känd över hela Danmark när hon lät folk ta del av sin resa från 140 kg till 70. Nu har hon lagt upp ett nytt inlägg på sin Facebook där hon ryter ifrån om kroppshetsen.

I inlägget lägger hon upp en bild på sig själv i bikini. Hon sitter hopkurad och på magen ses bristningar. Hon förklarar att hon alltid kopplat bikinisäsongen med rädsla och obehag. Men hon vill inte ha det så.

Bildkälla: Facebook

– Kanske kan jag använda mig av min senaste erfarenhet av självacceptans. Om inte kan jag kanske inspirera er andra till att acceptera er själva, skriver hon i ett inlägg.

Hon berättar att hon hatat sin kropp så länge hon levt. Att hon låtit sin kropp stå i vägen för hennes drömmar.

– Det är fasen över nu. Jag har fått nog. Jag kommer inte hålla mig tillbaka mer, skriver hon och fortsätter:

– Det är slöseri med värdefull tid och med mitt liv.

Bildkälla: Facebook

Hon beskriver sin hud som ett gummiband. Hon berättar att hon har celluliter, hon har ärr – och hon är bara 23 år.

– Det finns mycket fel med mig och mycket att skämmas över.

Sen ångrar hon sig.

– Det är samhället och de konstiga idealen som det är fel på. Vi kan gå på och fortsätta att optimera oss – när den största tjänsten vi kan göra för oss och våra kroppar är att bara slappna av och hitta sinnesfrid i våra kroppar.

Bildkälla: Facebook

Hon tycker att det är helt naturligt och förståeligt att det finns vissa saker med en själv och sin kropp som en vill ändra. Hon berättar att hon ändrade sig men att det nästan blev skadligt och sjukligt. Hon hatar fortfarande sin kropp lika mycket, men hon jobbar på att försöka älska sig själv villkorslöst.

– Det är coolt att ha sexpack. Det är coolt att vara smal. Det är coolt att ha ärr. Det är coolt att ha bristningar. Det är coolt att vara knubbig. Men det är mest coolt att vara glad för hur man ser ut och inte låta samhället bestämma ditt värde och din självacceptans.

Hon är inte alltför dum den där Fie. Amen to that!

Vill du bli peppad av flera andra inspirerande personer? Då kanske du vill läsa om Louise som vaknade upp med förlamat ansikte eller Vanessa som vill ändra kroppsidealen?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.