En tonåring hackade Pentagon.
1 av 2
En tonåring hackade Pentagon. - Foto: Ap/TT
Pentagon.
2 av 2
Pentagon. - Foto: Ap

Tonåring hackade Pentagons hemsida – blev erbjuden praktikplats

En tonåring hackade Pentagons hemsida och hittade sex buggar i systemet.


Att hacka USA:s försvarsdepartementet Pentagons hemsidor som innehåller otroligt känsliga och viktiga uppgifter borde ge någon problem, kan man tycka. Men, tydligen inte i vissa fall.

En tonåring hackade nämligen Pentagons hemsida men i stället för att hamna i trubbel, blev han tackad. Han hittade nämligen buggar i systemet men det är inte allt. Han blev också kontaktad för eventuell framtida praktikplats, skriver Metro UK.

Låter det lite skumt? Ah, kanske lite.

Det var nämligen så att Pentagon frågade 1 400 personer att hacka deras system och till dem som lyckades ta sig in systemet väntade en prissumma. Anledningen till detta projekt är för att hitta buggar i systemet som gör det svagare.

Tonåringen gick på Maret high school i Washington D.C. och på rasterna mellan klasser ägnade han sig åt att hacka Pentagon med sin bärbara dator. Han rapporterade sex problem med hemsidan till myndigheterna.

Tyvärr fick han inga pengar, då buggarna han fann redan hade hittats. Men istället fick han en eventuell framtida praktikplats. Tack vare det här projektet kunde man hitta 138 svagheter på Pentagons hemsidas system, skriver Metro UK.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha praktik på Pentagon?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.