Det oväntade uttalandet från Nigel Farage chockar programledaren.
Det oväntade uttalandet från Nigel Farage chockar programledaren. - Foto: TT BILD / Faksimil Twitter

Här pudlar kritiserade politikern i direktsändning: "Det var ett misstag"

Nigel Farage, ledaren för UK Independence Party, har hamnat i blåsväder igen efter ett oväntat uttalande i direktsändning under morgonen.


Valrörelsen i Storbritannien har som bekant varit en riktig cirkus, bestående av lögner, hårda ord och bland annat en poster som har jämförts med ren nazistpropaganda.

Nigel Farage, ledaren för UK Independence Party (UKIP), har propagerat för att Storbritannien i samband med Brexit skulle kunna göra vad som helst med de pengar som i dagsläget betalas till EU, motsvarande 350 miljoner pund i veckan.

Uttalande har med stor sannolikhet påverkat valutgången, som har visat sig vara mycket jämn med 52% till Brexits fördel.

Under morgonen intervjuades Nigel Farage i Good Morning Britain, där han plötsligt pudlar och säger att påståendet om pengarna till EU inte alls var sant och att det var fel av honom och hela Brexit-sidan att använda sig av det uttalandet i sin propaganda.

-Kan du garantera att pengarna kommer att gå till den offentliga sjukvården? frågar programledaren Susanna Reid.

-Nej det kan jag inte och jag borde aldrig ha påstått det, svarar Nigel Farage den chockade programledaren.

Det oväntade uttalandet har mötts av stor kritik, både i livesändningen av programledaren men också på Twitter, där inslaget har delats över 31 000 gånger.

Här kan du läsa på om 7 saker du kan säga till släktingarna under midsommarfirandet för att låta som att du är påläst om Brexit.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!