Nu är Italiens värsta maffiaboss äntligen gripen. (OBS restaurangen på bilden är inte relaterad till artikeln)
1 av 3
Nu är Italiens värsta maffiaboss äntligen gripen. (OBS restaurangen på bilden är inte relaterad till artikeln) - Foto: TT BILD
Maffian har använt sig av bland annat affärsverksamheter i Italien för att tvätta pengar. (OBS restaurangen på bilden är inte relaterad till artikeln)
2 av 3
Maffian har använt sig av bland annat affärsverksamheter i Italien för att tvätta pengar. (OBS restaurangen på bilden är inte relaterad till artikeln) - Foto: TT BILD
Maffian har gjort sig kända för bland annat utpressningsverksamhet och knarkhandel.
3 av 3
Maffian har gjort sig kända för bland annat utpressningsverksamhet och knarkhandel. - Foto: TT Bild

Italiensk maffiaboss gripen – efter 20 år på flykt

Maffiabossen är en av Italiens mest eftersökta män sedan 20 år tillbaka. I helgen kunde han äntligen gripas.


Om du är en maffiaboss som har levt på flykt i 20 år efterlyst för människorov, vapenbrott och två mord, då är det ganska rimligt att du sover med en laddad pistol under kudden.

Ernesto Fazzalari, 46 år, har varit en av Italiens mest eftersökta och farliga brottslingar sedan slutet av 1980-talet och dömdes i sin frånvaro till livstids fängelse 1999. Nu är jakten över.

Fazzalari är ledare för 'Ndranghetamaffian som sysslar med bland annat beskyddarverksamhet, politisk korruption, narkotikahandel och illegal sophantering i Kalabrien på Italiens stövelspets.


Det är inte heller ovanligt med kidnappningar i utpressningssyfte. Under maffiakriget dödades 32 människor Ernesto Fazzalaris hemstad Taurianova.

Enligt CBS News har Ernesto Fazzalari kunnat arbeta vidare även under sin tid på flykt, medan han gömt sig i områden som 'Ndangheta kontrollerat.

I helgen stormade italienska polisen Fazzalaris lägenhet i en avlägsen del av Kalabrien, där han låg och sov bredvid sin partner med laddat vapen. Polisen hann överrumpla Fazzalari i sängen innan han fick tag i vapnet. Gripandet beskrevs av polisöversten Lorenzo Falferi som att Fazzalari i princip vaknade i handfängsel.

På Twitter skriver premiärminister Matteo Renzi ”Tack domare och rättvisans krafter. Viva l'Italia” och hyllar det arbete som ledde till att polisen äntligen kunde gripa maffiabossen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när över 100 maffiamedlemmar greps i Italien i februari i år. Här kan du också läsa om varför neutrala cigarettpaket skulle vara en dröm för den italienska maffian.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Italien?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.