1 av 7
- Foto: TT Bild
Det blev en puss mellan de äkta makarna Trump.
2 av 7
Det blev en puss mellan de äkta makarna Trump. - Foto: TT
Melania framhävde sin man i talet.
3 av 7
Melania framhävde sin man i talet. - Foto: J. Scott Applewhite
Och förklarade varför han skulle bli den bästa presidenten.
4 av 7
Och förklarade varför han skulle bli den bästa presidenten. - Foto: Carolyn Kaster
Men hennes tal har mötts av kritik.
5 av 7
Men hennes tal har mötts av kritik. - Foto: TT
Bland annat för plagiatanklagelser – och för appropriering av HBTQ-kultur.
6 av 7
Bland annat för plagiatanklagelser – och för appropriering av HBTQ-kultur. - Foto: TT
Talet liknar det som Michelle Obama höll på Demokraternas konvent 2008.
7 av 7
Talet liknar det som Michelle Obama höll på Demokraternas konvent 2008. - Foto: AP

Donald Trumps fru anklagas för att ha kopierat Michelle Obamas tal

Donald Trumps fru Melania lyfte maken till skyarna – men möttes av kraftigt negativa recensioner efter plagiatmisstankar och appropriering.


Just nu håller Donald Trump på att sälja in sig ordentligt till de amerikanska väljarna. Som stöd har han sin fru Melania Trump som passade på att hylla maken när Repulikanernas partikonvent startade i Cleveland.

In till legendariske Queens "We are the champions" klev Donald Trump upp på scenen – och presenterade USA:s nästa "first lady". Och det var första gången som Melania Trump verkligen tagit plats under makens politiska kampanj – och hon ville trycka på vilken fantastisk president hennes man skulle bli.

Först pratade Melania om att jobba hårt och behandla människor med respekt. Ironiskt kan kanske tyckas, men sedan fortsatte hon på att lyfta Donalds positiva sidor:

– Han vill aldrig ge upp och viktigast av allt: han kommer aldrig att svika er. Donald har alltid varit en otrolig ledare. Nu kommer han att jobba åt er. Hans framgång talar för sig själv, sade hon bland annat.


Fortsättningsvis försökte Melania också att berätta varför hon blev kär i Donald.

– Han är tuff när han måste vara, men också snäll, rättvis och omtänksam. Det är inte alltid det märks, men dragen finns där för den som vill se, sa Melania och fortsatte:

– Det är de här egenskaperna som är anledningen till att jag blev kär i Donald för 18 år sedan.

Det verkar dock som om amerikanska folket inte riktigt tar emot Melania Trump med öppna armar. 32 procent uppfattar henne negativt medan 28 procent uppfattar henne som positiv. Resten hade ingen åsikt i en nyligen genomförd undersökning, enligt TT via SVT.

Efter framträdandet har nu både herr och fru Trump, inte helt oväntat, mötts av skarp kritik. Dels för valet att spela en låt av Queen med HBTQ-profilen Freddie Mercury som sångare. Många tyckte det var osmakligt av ett parti med homofobiska tendenser att appropriera HBTQ-personers kultur.

Men det som uppmärksammats mest var att många kände igen det som sades i Melania Trumps tal. En passage i talet anklagas för att vara ett plagiat på talet som Michelle Obama höll under Demokraternas partikonvent 2008. CNN har visat upp talen sida vid sida – och även om orden inte är desamma så är temat och meningsbyggnaderna identiska. Om värdet av att vara en bra förebild som genomgående tema.


Talskrivaren Jon Favreau valde att skämta på Twitter genom att skriva: "Ärligt talat var jag mer kränkt över alla andra tal än Melanias plagierade paragrafer".

Nu väntar fortsatta tal under tisdagen av Trumps barn, Donald Trump Jr och Tiffany Trump. Kanske slinker ytterligare ett plagiat in?

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Kroatisk valsegrare stödjer Ukraina

3 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenković i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien. Det Ukrainavänliga partiet får dock inte egen majoritet och kan få svårt att bilda regering.