Nu återstår bara några månader till hösten presidentval i USA.
1 av 4
Nu återstår bara några månader till hösten presidentval i USA. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nu visar en ny mätning från tv-bolaget CNN att Donald Trump leder över Hillary Clinton – med 44 procent mot hennes 39 procent.
2 av 4
Nu visar en ny mätning från tv-bolaget CNN att Donald Trump leder över Hillary Clinton – med 44 procent mot hennes 39 procent. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Donald Trumps ökning sägs bland annat beror på ett ökat stöd för honom hos oberoende väljare.
3 av 4
Donald Trumps ökning sägs bland annat beror på ett ökat stöd för honom hos oberoende väljare. - Foto: TT Nyhetsbyrån
52 procent även att Trump kandiderar för landets bästa, och inte för sin egen personliga vinning. Bara 44 procent av de deltagande sa detsamma om Hillary Clinton.
4 av 4
52 procent även att Trump kandiderar för landets bästa, och inte för sin egen personliga vinning. Bara 44 procent av de deltagande sa detsamma om Hillary Clinton. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Ny mätning: Nu leder Donald Trump över Hillary Clinton

En sådan här betydande stigning efter ett konvent har inte har hänt i CNN:s undersökningar sedan år 2000.


Nu återstår bara några månader till hösten presidentval i USA. Kampen står mellan demokraternas kandidat Hillary Clinton och republikanernas kandidat Donald Trump – och det har beskrivs som att det kommer att bli ett blodbad.

Republikanerna avslutade precis sitt partikonvent i Cleveland i Ohio. Nu visar en ny mätning från tv-bolaget CNN att Donald Trump leder över Hillary Clinton – med 44 procent mot hennes 39 procent. Mätningen inkluderar även två andra personer, Gary Johnson som fick 9 procent, och Jill Stein som fick 3 procent, skriver CNN.

Donald Trump gör tummen upp. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

I mätningarna om hur folk skulle rösta om de bara kunde välja mellan Hillary Clinton och Donald Trump blev resultatet 48 procent till Trump, och 45 procent till Clinton. Det är alltså ett kliv upp för republikanernas presidentkandidat.

Faktum är att en sådan betydande stigning efter ett konvent har inte har hänt i CNN:s undersökningar sedan år 2000 då både Al Gore och George W. Bush höjde sina siffror efter sina partikonvent.

Donald Trumps ökning sägs dels beror på ett ökat stöd från den del av den vita befolkningen som saknar universitets- eller högskoleexamen, och dels på ett ökat stöd för honom hos oberoende väljare.

Hela 43 procent av dem sa nämligen att det var republikanernas konvent i Cleveland som fick de att bli mer benägna att rösta på honom. 41 procent av dem ville dock inte rösta på honom.

Donald Trump tillsammans med frun Melania Trump. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Fler människor har efter republikanernas konvent även fått en bättre uppfattning om Donald Trumps personliga image, enligt undersökningen.

Numera tycker 52 procent att Trump kandiderar för landets bästa, och inte för sin egen personliga vinning. Bara 44 procent av de deltagande sa detsamma om Hillary Clinton, skriver CNN.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem vill du ska vinna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.