Jeff fick två nya händer – nu vill han amputera bort dem igen

Efter en bakterieinfektion förlorade han både händer och ben, men kunde leva som vanligt ändå. Nu ångrar han sin unika transplantation.


Det har gått sju år nu sedan Jeff Kepner, 64, blev känd över hela världen under 2009 som den första personen som genomgick en dubbel handtransplantation.

Jeff, från staden Augusta i Georgia, USA, förlorade båda sina händer och ben i en hemsk bakterieinfektion. Tack vare vanliga gripkrokar kunde han före transplantationen genomföra vardagliga hushållssysslor, jobba och köra bil.

Men efter det som ansågs vara en lyckad handtransplantation är han nu snarare helt handikappad. De nya händerna är helt ofunktionella och fyller mer en estetisk funktion, om ens det.

Innan den nio timmar långa transplantationen fick han veta att det fanns en stor risk att kroppen skulle stöta bort de nya händerna.

Bildkälla: Facebook

Vad läkarna däremot inte berättade innan transplantationen var att han inte kunde välja bort händerna i ett senare skede om de inte kändes helt bra. Tydligen innebär ytterligare en amputation en alldeles för stor risk och skulle förmodligen även kräva ett flertal operationer.

– Från dag ett har mina nya händer varit helt oanvändbara. Jag kan inte göra någonting alls med dem. Jag bara sitter i min fåtölj hela dagarna och kollar på tv, säger Jeff till Time.

Här kan du läsa den gripande berättelsen om Ella som åkte in till förlossningen för att föda barn – men vaknade upp utan ben. Missa inte heller den fina berättelsen om hur det gick för pojken som föddes med en tvilling på magen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!