Familjen Beitz skänker bort sitt hus på en tropisk ö.
1 av 2
Familjen Beitz skänker bort sitt hus på en tropisk ö. - Foto: wintheislandestates.com/Faksimil Youtube
Familjen Beitz.
2 av 2
Familjen Beitz. - Foto: wintheislandestates.com

De ger bort sitt semesterparadis på en tropisk ö – helt gratis

På 90-talet flyttade familjen Beitz till paradiset på Kosrae. Men nu vill de tillbaka till Australien – och skänker bort sin semesterort.


Tänk om du hade ett stort hus på en tropisk ö. Mmm, en bra dröm det där.

Tänk om du hade ett jättestort hus på en tropisk ö som du bestämde dig för att bara ge bort.

Ja, det där kanske låter som en mardröm för någon som inte ens har en tropisk ö. Men det är precis vad ett australiensiskt par gör.

Doug och Sally Beitz flyttade till Kosrae, en ögrupp i Mikronesiens federerade stater i Stilla havet, på 90-talet men vill nu återvända till Australien. De vill nämligen njuta av livet med sina barnbarn.

På ön bor 6 500 invånare och paret Beitz har ett 16-rumshus som de nu lottar ut. För att vara med i tävlingen behöver deltagarna en biljett som kostar 49 amerikanska dollar, motsvarande ungefär 425 svenska kronor.

– Vi har försökt marknadsföra det på ett sätt för att attrahera människor som är lika oss, berättade Doug för AFP, uppger Yahoo News.

Enligt honom lämpar sig semesterorten bäst för någon som gillar varmt väder, är äventyrlig och gillar att träffa människor från hela världen.

Paret har nu satt upp en hemsida för att alltså locka till sig tävlande. En idé som parets son Adam kom på.

– Tanken att sälja det på ett traditionellt sätt är väldigt tråkig, berättade han för Channel 7.

Vem det än är som vinner huset får denne managerns fyrrums-boende, fem hyrbilar, två vans med tio säten, en pick-up och restaurangen som tillhör semesterorten.

På företagets bankkonto finns 10 000 dollar, motsvarande 86 600 svenska kronor, som givetvis går till den nya ägaren, skriver Yahoo News.

Paret Beitz ville ha åtminstone 50 000 lotter sålda för att dra igång tävlingen på riktigt, och nu är den alltså på gång.

Vinnaren dras tisdagen 26 juli.

Tidigare i år samlade Jockiboi in pengar till sina fans – som hade blivit attackerade av en man i Motala.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bor du i villa?
Tack för din röst!