Hillary Clinton höll sitt tal natten till fredag svensk tid. Hon accepterade kandidaturen.
1 av 4
Hillary Clinton höll sitt tal natten till fredag svensk tid. Hon accepterade kandidaturen. - Foto: Montage/TT
Clinton om Trump:
"Han vill att vi ska vara rädd för framtiden, och vara rädda för varandra. Vi kommer inte att bygga en mur. Utan vi kommer bygga en ekonomi där alla som vill ha ett jobb ska få ett."
2 av 4
Clinton om Trump: "Han vill att vi ska vara rädd för framtiden, och vara rädda för varandra. Vi kommer inte att bygga en mur. Utan vi kommer bygga en ekonomi där alla som vill ha ett jobb ska få ett." - Foto: TT
"Jag kommer att vara en president för demokrater, för republikaner, för oberoende och för alla som kämpar. För de som röstar för mig och för de som inte gör det. För alla amerikaner tillsammans!"
3 av 4
"Jag kommer att vara en president för demokrater, för republikaner, för oberoende och för alla som kämpar. För de som röstar för mig och för de som inte gör det. För alla amerikaner tillsammans!" - Foto: TT
Publiken ropade "Hillary, Hillary, Hillary".
4 av 4
Publiken ropade "Hillary, Hillary, Hillary". - Foto: TT

​Hillary Clintons historiska tal i natt: Vi kommer inte bygga en mur

I natt accepterade Hillary Clinton sin kandidatur och höll sitt tal. Samtidigt gav hon en känga till Donald Trump.


Det är två dagar sedan Hillary Clinton skrev historia. Hon blev den första kvinnliga presidentkandidaten i USA någonsin att representera ett stort parti.

I natt accepterade hon nomineringen och höll sitt tal.

Hillary Clinton inledde med att visa tacksamhet till Bernie Sanders och stolhet över Tim Kaine som vicepresident, skriver Aftonbladet.

Hon sa att även “tillsammans är vi en” och påpekade att Donald Trump vill separera amerikanerna från resten av världen.

– Han vill att vi ska vara rädd för framtiden, och vara rädda för varandra. Vi kommer inte att bygga en mur. Utan vi kommer bygga en ekonomi där alla som vill ha ett jobb ska få ett. Vi hörde Donald Trump förra veckan. Han vill isolera oss från resten av världen.

Emellanåt ropade publiken “Hillary, Hillary, Hillary”.

Hillary Clinton talade mycket om sina föräldrar och sin barndom. Ett par minuter in i talet deklarerade hon formellt att hon accepterade kandidaturen, skriver DN.

– Det är med ödmjukhet och beslutsamhet och gränslös tillförsikt som jag accepterar partiets nominering till presidentkandidat för USA, sa Clinton.

“För alla amerikaner tillsammans!”

Tidigare under konventet talade Anastasia Somoza, som är talesperson för funktionshindrade i USA och själv funktionshindrad. Hon har talat om att lagen måste ändras för att personer som hon ska kunna utbildas. Något Clinton tog med i sitt tal.

– Jag minns när jag mötte en ung flicka i rullstol vid hennes hus, hon berättade hur mycket hon ville gå i skolan. Jag tänkte på min mamma, säger Clinton.

– Jag kommer att vara en president för demokrater, för republikaner, för oberoende och för alla som kämpar. För de som röstar för mig och för de som inte gör det. För alla amerikaner tillsammans!

Clinton menade vidare att hon vill skapa fler möjligheter och fler jobb i USA, redan från första dagen i vita huset. Detta genom att hon och Sanders skulle jobba för att minska studieskulder för unga.

En känga mot Trump

Clinton fortsatte att tala vidare om sin motkandidat Trump.

– Han talade i 70 minuter, och erbjöd inga lösningar.

När publiken började bua åt Trump återupprepade hon vad Barack Obama sagt i sitt tal.

– Bua inte, rösta.

– Tror ni verkligen att Donald Trump har temperamentet att bli överbefälhavare? Han kan inte ens hantera en presidentkampanj. Föreställ er honom i Ovala rummet mötandes en riktig kris. En man som hugger på en tweet är inte en man vi kan lita på med kärnvapen, sa Clinton till slut.

Hon avslutade med:

– Vi behöver ett nytt kapitel i natt, ja världen tittar på oss, ja öder är vårt att bestämma. Så låt oss vara starka tillsammans. Låt oss bygga en bättre framtid för våra barn, säger Hillary Clinton enligt Aftonbladet.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.