5-åriga Oden åt livsfarliga bär vid lekplatsen – nu vill mamman varna andra

Pojken trodde det var blåbär – men det visade sig vara giftiga bär.


5-årige Oden och hans mamma var på lekplatsen Gunderudparken i Askim, Norge, när något fruktansvärt hände - Oden åt giftiga bär, som är livsfarliga.

Odens mamma Hedda Kiær Nordrum skrev sedan ett inlägg om händelsen för att varna andra föräldrar.

Odens mamma såg att han plötsligt hade blåbär runt munnen – som hon först trodde. Sedan visade han vilken buske han hade ätit ifrån och sade att han spottat ut bären för att de var sura. Mamman kände inte igen bären och ringde då giftcentralen.

Svaret hon fick var att de inte kunde hjälpa henne då de inte visste vilka typ av bär det var.

Det hela slutade med att Oden blev dålig, hade ont i halsen och magen och var "helt borta", som mamman skriver i ett inlägget. De fick då åka till sjukhuset, som då bekräftade att det var Belladonna som pojken hade ätit, alltså ett giftigt bär.

– Bären innehåller ämnen som påverkar nervsystemet. Små barn som får i sig en liten del av dessa bär borde åka till sjukhuset, säger Barbro Spillum, rådgivare på Giftinformationen vid Folkhälsoinstitutet till Norska TV2.

Oden hade tur och klarade sig, då han spottade ut bären. Nu vill mamman varna andra föräldrar om de farliga bären, som finns vid lekparken, skriver Norska TV2.

Läs hela inlägget här:



/
/
/
Bar
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.