Chille Bergstrom misstogs för att vara en terrorist på flygplatsen.
Chille Bergstrom misstogs för att vara en terrorist på flygplatsen. - Foto: Faksimil Fox9

9-årig pojke stoppades på flygplats – misstogs för att vara terrorist

Chille kan inte gå igenom säkerhetskontrollens metalldetektor på flygplatser eftersom han har en pacemaker.


Chille Bergstrom, 9, kommer från Wyoming, Minnesota. Han lider av Goldenhars syndrom och har gjort 15 hjärtoperationer. När han ska resa någonstans kan han inte gå igenom säkerhetskontrollens metalldetektor pågrund av att han har en pacemaker. Vilket leder till att han kontrolleras särskilt på flygplatserna.

– Normalt är de vänliga, ler och ger honom ett klistermärke, säger mamma Ali Bergstrom till Fox9.

Men i lördags var det dags för familjen att flyga från Phoenix och då stötte de på problem. Det var inte tillräckligt att visa papperna säkerhetstjänsten TSA som de vanligtvis gör. Tydligen skulle de ha ansökt om ett tillstånd i förväg vilket familjen inte visste om.

– Jag blev chockad. In kommer chefen för flygplatsens Department of homeland security följd av andra tillsynsmän och tio andra från TSA.

– Och fyra poliser. Med allting, vapen och elpistoler, tillägger Chille.

Förklaringen var att det förekommit tidigare att terrorister har använt sig av barn med pacemakers för att få in vapen. Men när det ska ha hänt kom inte fram. Efter händelsen så har Chille haft problem med både sömnen och mardrömmar, skriver Fox9.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.