Kayden trodde att killarna var hans kompisar.
1 av 4
Kayden trodde att killarna var hans kompisar. - Foto: Youcaring
När han cyklat i väg för att leka med dem hade de något helt annat i åtanke.
2 av 4
När han cyklat i väg för att leka med dem hade de något helt annat i åtanke. - Foto: Youcaring
De hällde bensin på honom och tände på.
3 av 4
De hällde bensin på honom och tände på. - Foto: Youcaring
Kayden kämpar nu för sitt liv.
4 av 4
Kayden kämpar nu för sitt liv. - Foto: Youcaring

10-åring blev indränkt i bensin och bränd – av personer han trodde var hans vänner

Den 10-åriga pojken cyklade i väg för att leka med sina vänner, men hans så kallade vänner hade planerat något helt annat.


10-åriga Kayden Culp från Texas sade till sin mamma och pappa att han skulle cykla i väg och leka med några kompisar, det var sista gången som föräldrarna pratade med sin son, skriver San Antonio Express-News.

När Karyden cyklat till ödetomten där han skulle möta upp sina vänner visade det sig att "vännerna" hade planerat något helt annat än en lek.

Enligt Kaydens mamma Tristyn Hatchett hällde en av pojkarna bensin över Kayden innan de tände på, något som ännu inte bekräftats av myndigheter.

Bildkälla: Youcaring

Kayden fördes till sjukhus med andra och tredje gradens brännskador som täckte 20 procent av hans kropp, från huvudet till naveln.

Läkarna valde att försätta honom i koma och sedan dess har 10-åringen kämpat för sitt liv. Innan läkarna sövde ner honom hann han dock namnge de båda gärningsmännen som nu sitter i ungdomsfängelse.

Motivet till det hjärtlösa mordförsöket ska ha varit att Kayden var mobbad på grund av en talsvårighet och sin nedsatta hörsel.

Bildkälla: Youcaring

– De brukar alltid skratta åt honom och retas och bråka, berättar Tristyn Hatchett för tidningen.

Det har även startats en Gofundme-insamling och en Youcaring-insamling för att hjälpa Kayden och familjen. Målet var att få i hop 5 000 dollar respektive 10 000 dollar, ungefär 43 000 kronor och 86 000 kronor.

Men insamlingarna gick bättre än förväntat och familjen har hittills fått in sammanlagt 280 000 dollar, vilket motsvarar 2,4 miljoner svenska kronor, på insamlingarna. Och beloppet ökar hela tiden.

Bildkälla: Youcaring

Nyheter24 har tidigare skrivit om Kirsty-Ann som skulle ta en selfie med vännens mobiltelefon när hon upptäckte något fullkomligt vidrigt.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.