Fångar har tagit över fängelse efter upplopp – hånar vakterna i video

Videon, som sägs komma från en insmugglad mobil, visar hur fångarna firar sin lyckade kupp mot fängelset.


Ett fängelse i brittiska Bedfort har delvis tagits över av fångarna. Det började som ett upplopp under söndagen och snabbt tappade vakterna kontrollen över situationen.

2015 gjorde fångar på fängelset i Norrtälje upplopp, den gången slutade allt bra och ingen kom till skada.

Nu är det avdelning B på Bedford Prison som sedan i söndags helt styrs av fångarna. Polis är på plats och vakterna tvingades fly till ett så kallat ”safe room” när över 200 fångar gjorde uppror.

Med en insmugglad mobil har fångarna filmat sig själva när de firar upploppet och hånar vakterna.


Fångarna ska ha lyckats ta kontrollen över avdelningen genom att hota vakterna med hemmagjorda knivblad som man hotade vakterna med.

Polisen kallades till fängelset runt klockan 17:00 på söndagen och säger i ett uttalande att att de nu har flera patruller på plats för att hjälpa vakterna att återta kontrollen, skriver brittiska Metro.

Upploppet pågick fortfarande under måndagsförmiddagen och representater från fängelset säger att alla fångar som är med på upploppet kommer få sina straff förlängda.

Nyheter24 berättade tidigare i år om skräckfängelset San Juan de los Morros-fängelset i Venezuela. I en video vädjade fångarna om hjälp efter att maten tagit slut och fångarna lämnats att dö.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inflationen i USA på väntad nivå

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.