Offentligt sex, fylla och inbrott hos lärare – så firar norrmän studenten

Norska studenten får den svenska studenten att se riktigt mesig ut.


Svenskar kanske trodde vår student var en vild historia med flakåkning, ölkastning, studentskivor och vita mössor. Men i själva verket bleknar den svenska studenten snabbt om man jämför den med studentfirandet på andra sidan gränsen i väst.

Norska studenter ser nämligen till att fira att de slutar skolan riktigt ordentligt. Fenomenet kallas för russefeiring eller russ. Det är en tre veckor lång fest med fylla, sex och galna utmaningar, vilket även brittiska Daily Mail har uppmärksammat.


De galnaste utmaningarna kan vara allt från att dricka en viss mängd alkohol på en viss tid samtidigt som man har två tamponger i munnen, ha sex med 17 personer på lika många dagar, bryta sig in och sova över hos en lärare utan att de märker något. Till att tatuera in russefeiring någonstans, ha sex på en offentlig plats, sova i träd och krypa i skolan en hel dag.

Studenterna festar alltså rätt galet i tre veckor, trots att de inte ens gått ut skolan ännu. Tvärtom sker russen samtidigt som studenterna tar sina slutprover. Vilket kanske inte är helt optimalt, men många ser det som en övergångsrit.


Russarna bär overaller i olika färger – röda för de vanliga ämnena, blå för ekonomi, svart för handel och grönt för de som pluggar jordbruk. Dessa ska bäras varje dag under hela perioden och oftast tvättas de inte en enda gång.

Studenterna har även bilar och bussar de målar och använder som mobila festlokaler. De byter också kort med varandra. Korten är som visitkort men med en bild på studenten och ett citat de tycker om som ska vara lite snuskigt och gärna roligt, skriver Daily Mail.

Se fler bilder från Russen i bildspelet ovan.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Lisa som var nykter på sin student och hur polisen reagerade på det och Carl Stanleys klipp om studenter som får alla att asgarva.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du tagit studenten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

1 timme sedan

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

1 timme sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

2 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

2 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

2 timmar sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.