Det är polisen i den kanadensiska staden Kensington som på Facebook skriver om ett lite annorlunda straff för alla som kör rattfulla. Poliserna på bilden är dock från ett annat tillfälle.
1 av 4
Det är polisen i den kanadensiska staden Kensington som på Facebook skriver om ett lite annorlunda straff för alla som kör rattfulla. Poliserna på bilden är dock från ett annat tillfälle. - Foto: torbakhopper/Flickr / TT Nyhetsbyrån
Kör du bil full kommer du nämligen, förutom det vanliga straffet, även att tvingas lyssna på det kanadensiska rockbandet Nickelback på väg till finkan.
2 av 4
Kör du bil full kommer du nämligen, förutom det vanliga straffet, även att tvingas lyssna på det kanadensiska rockbandet Nickelback på väg till finkan. - Foto: James Palinsad/Flickr
Nickelback.
3 av 4
Nickelback. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Bandets sångare Chad Kroeger.
4 av 4
Bandets sångare Chad Kroeger. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Här är polisens nya straff för rattfylla – tvingar gripna att lyssna på detta

Att köra rattfull är verkligen inget man ska göra. Frågan är dock om det här ovanliga straffet får fler att avstå.


Det är polisen i den kanadensiska staden Kensington som på Facebook skriver om ett lite annorlunda straff för alla som kör rattfulla.

Kör du bil full kommer du nämligen, förutom det vanliga straffet, även att tvingas lyssna på det kanadensiska rockbandet Nickelback på väg till finkan, skriver CNN.

Nickelback. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

"När vi tar dig, och vi kommer att ta dig, kommer vi förutom att ge dig höga böter, åtal och ett års körförbud, också att ge dig en bonuspresent genom att spela upp Nickelback i bilen på väg till fängelset", skriver den kanadensiska polisen.

Bildkälla: James Palinsad/Flickr

Inte för att poliserna hatar det omtvistade bandet.

– Vi använder oss bara av en lite annorlunda metod för att nå fram med ett gammalt budskap. Så länge detta startar diskussionen om att inte dricka och köra så är vi glada, säger polisen Robb Hartlen till CNN.

Polisen har ännu inte använt Nickelback-metoden på någon ännu, något de hoppas på ska fortsätta.

"Så snälla, tvingas oss inte att sprätta en perfekt oöppnad kopia av Nickelback. Om du inte dricker och kör bil kommer vi inte att tvinga dig lyssna på dem", står det i Facebook-posten.

Bildkälla: Facebook

Läs också om när avgick på grund av att hon hade kört full.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ogillar du Nickelback?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.