Det var i fredags som Lapo Elkann, en av arvingarna till pengarna i bilkoncernen Fiat, ringde sin familj och bad om 10 000 dollar.
1 av 3
Det var i fredags som Lapo Elkann, en av arvingarna till pengarna i bilkoncernen Fiat, ringde sin familj och bad om 10 000 dollar. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Pictures of Money/Flickr
Han sa att han hölls instängd i en lägenhet på Manhattan av en transexuell prostituerad – och att pengarna skulle användas som en lösensumma.
2 av 3
Han sa att han hölls instängd i en lägenhet på Manhattan av en transexuell prostituerad – och att pengarna skulle användas som en lösensumma. - Foto: Pictures of Money/Flickr
Men när polisen hittade 39-åringen tydde inget på att han faktiskt hade blivit kidnappad.
3 av 3
Men när polisen hittade 39-åringen tydde inget på att han faktiskt hade blivit kidnappad. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Han fejkade sin egen kidnappning – för att kunna fortsätta festa

Lapo Elkann, en arvinge till pengarna i Fiat, sa att han blivit kidnappad. Nu misstänker polisen dock att han ljugit – för att försöka få pengar från sin familj.


Det var i fredags som Lapo Elkann, en av arvingarna till pengarna i bilkoncernen Fiat, ringde sin familj från New York City och bad om 10 000 dollar, motsvarande lite drygt 92 000 kronor.

Han sa att han hölls instängd i en lägenhet på Manhattan av en transexuell prostituerad – och att pengarna skulle användas som en lösensumma för att "garantera hans säkerhet", enligt BBC.

Lapo Elkann. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Men när polisen tillslut hittade 39-åringen på Manhattan började de ana misstankar. Ingenting tydde nämligen på att han faktiskt hade blivit kidnappad.

Man tror nu istället att Lapo Elkann hittat på alltihop – för att få loss pengar. Hans egen deg ska nämligen ha tagit slut efter en vild festhelg med både alkohol och droger.

Nu måste Lapo Elkann infinna sig i rätten på grund av hans falska påstående om att han blivit kidnappad, skriver BBC.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du att festa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige