11 jurymedlemmar vill döma polisen för dråp – bara en vägrar

Folk rasar nu på jurymedlemmen som inte tycker att det handlar om dråp.


I början av 2015 blev Walter L Scott skjuten till döds av en polis i South Carolina, USA. Händelsen filmades av en förbipasserande som spelade in skottlossningen med sin mobiltelefon. En händelse som Nyheter24 tidigare skrivit om.

I videon syns Scott springa ifrån polisen helt obeväpnad. Senare syntes också att en annan polis slängde ifrån sig ett vapen och placerade det bredvid mannen som blivit skjuten.

Nu har polismannen som sköt Scott ställts inför rätta misstänkt för dråp. Men juryn kunde inte enas. Elva personer menade att det handlade om dråp – och bara en person tyckte inte det. Den jurymedlemmen menar att han "inte med gott samvete kan döma polisen".

Efter jurymedlemmens beslut har juryns ledare skrivit ett brev till domaren att den här personen borde uteslutas för att han "har problem", skriver Nettavisen.

När den här videon publicerades rasade flera personer på polisens rasistiska agerande med stora protester. Särskilt eftersom de flesta som blivit beskjutna av polisen är afroamerikaner.

Det är inte klart om klagomålen kommer sluta i en ny rättssak eller inte.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde polisen dömas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.