1 av 5
- Foto: TT Bild
Strax efter att Donald Trump valdes till USA:s nästa president träffade han japans premiärminister Shinzo Abe. Men han var inte ensam vid tillfället.
2 av 5
Strax efter att Donald Trump valdes till USA:s nästa president träffade han japans premiärminister Shinzo Abe. Men han var inte ensam vid tillfället. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Med under mötet var även Trumps dotter Ivanka Trump.
3 av 5
Med under mötet var även Trumps dotter Ivanka Trump. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Shinzo Abe.
4 av 5
Shinzo Abe. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Frågan är hur väl USA:s nästa president kommer lyckas hantera sin och sin familjs affärssida med den enorma politiska makt han kommer att få.
5 av 5
Frågan är hur väl USA:s nästa president kommer lyckas hantera sin och sin familjs affärssida med den enorma politiska makt han kommer att få. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Trump tog med sin dotter på toppmöte – nu är folk riktigt arga

Sedan Donald Trump valdes till USA:s nästa president har han fått kritik för att blanda in sin familj i politiska frågor och sammanhang.


Strax efter att Donald Trump valdes till USA:s nästa president träffade han Japans premiärminister Shinzo Abe i sin byggnad Trump Tower i New York City.

Men han var inte ensam vid tillfället.

Med under mötet var även Trumps dotter Ivanka Trump – tillsammans med sin man.

Shinzo Abe Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Att Trump valde att ha med sig familjemedlemmar under det första möte med en ledare för en utländsk regering gjorde han ha fick kritik i bland annat amerikansk medier. De var ju varken valda eller säkerhetsgodkända, menade man.

Nu visar det dock sig att situationen var mycket värre än så, skriver danska BT som hänvisar till The New York Times.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Ivanka Trump var nämligen just då i färd med att avsluta en stor affärsöverenskommelse mellan hennes eget klädmärke och det japanska företaget Sanei International.

Grejen är att den som äger flest aktier i Sanei International är Development Bank of Japan – som ägs av den japanska regeringen, enligt tidningen.

Ivanka TrumpIvanka Trump. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Sedan Donald Trump valdes till USA:s nästa president har han fått kritik för att blanda in sin familj i politiska frågor och sammanhang.

Men han har samtidigt skrivit på Twitter att han kommer att lämna över ansvaret för sina egna affärer till sina tre äldsta barn "för att fullt ut kunna fokusera på att leda landet".

Själva affärsdealen har varit på gång i två års tid, och Ivanka Trump ska inte ha snackat något om den vid tillfället. Men hennes närvaro under mötet är ändå högst ovanligt och väcker väldigt många frågor, skriver Fortune.

Och frågan är hur väl USA:s nästa president kommer lyckas hantera sin och sin familjs affärssida med den enorma politiska makt han kommer att få, skriver The New York Times.

Läs också om hemliga tecknet som får folk att tro att Donald Trump är Illuminati.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Donald Trump kommer kunna hålla isär politiken och affärerna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.