Bilden har inget med händelsen att göra.
Bilden har inget med händelsen att göra. - Foto: TT

Becca, 21, färgade håret hos frisören – slutade i fasansfull katastrof

Becca gick till frisören för att färga håret inför firandet av sin födelsedag. Men istället för att gå ut så hamnade hon på sjukhuset.


När Becca Peet från Storbritannien var 21 år gammal skulle hon fria sin födelsedag och göra sig fin och fräsch i håret inför dagen. Så hon gick till frisörkedjan Toni & Guy men det hela slutade verkligen i en fasansfull katastrof.

– Jag hoppades ändra min hårfärg från mörkt till blont med slingor för min 21-årsdag den kvällen, säger Peet till Metro UK.

Födelsedagen skulle egentligen frias tillsammans med vännerna men istället var hon på sjukhuset. Peet fick kemiska brännskador i sin hårbotten och har idag en kal fläck lika stor som en tennisboll i hårbotten.

– Min födelsedag förvandlades till en mardröm efter att färgen lagts i. När färgningen var klar kändes det plötsligt som att jag rörde vid en stekpanna som bara blev varmare och varmare.

Hon bad frisören att sluta med fick svaret att det var lugnt. Men när slingorna hade dragits ut så var hennes huvud avdomnat.

När de skulle blåsa håret bad hon frisören att sluta åter igen. Hon fick en ursäkt av salongen och behövde inte heller betala.


Hon gick hem till sin syster och grät och i veckor framöver fick Peet utstå hemska smärtor. Det gjorde ont i hårbotten så fort hon ändrade sitt ansiktsuttryck.

– Jag var förkrossad men då visste jag inte hur hemskt det såg ut. Mitt skinn sprack och ett sår blev infekterat, berättar hon.

Under nätterna hade hon svårt att sova och såret hon hade i hårbotten började lukta. Under åtta månader smörjde hennes pojkvän in hennes brännskador.

Ett år senare fick ut genomgå en operation eftersom såret inte slutade bli infekterat och hon fick en permanent fläck på nio centimeter i hårbotten.

Enligt företaget Hudgell Solictiors, som förde hennes talan, gjorde frisören som blandade färg behandlingen fel. Samt att frisören inte upptäckte sitt misstag i tid och gjorde återigen fel när hon hade på varmvatten och blåste Peets hår.

Toni & Guy betalade sedan ut skadestånd till Peet och har försäkrat sina kunder om att alla som jobbar där genomgår en utbildning som är grundläggande och ordentlig.

– Det är tur för dem att det är över, men jag kommer att leva med den kala fläcken för resten av mitt liv. Jag hoppas att ingen annan behöver gå igenom samma lidande som jag gjorde, säger Becca Peet till Metro UK.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Färgar du håret hos en frisör?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.