Katt vanvårdades i flera år – var täckt av ett kilo päls

Kattens päls hade tovat ihop sig på grund av ofrivillig vanvård, nu har centret som hjälpte katten ett viktigt budskap.


Det är ganska välkänt att om hundar lämnas ensamma så tovas deras päls ihop och bildar tovor som mer liknar dreads, som den här hunden som var täckt med 16 kilo päls efter att ha bott i en lada i sju år.

Katter tänker man sig tar hand om sin egen päls så bra att det inte kan hända, men tänk om. Den här katten kom in på Animal Rescue League Shelter & Wildlife Center i Pennsylvania efter att ha misskötts av sin ägare i flera år, skriver Little Things.

Bildkälla: Facebook

Ägaren, en pensionär, hade blivit så gammal att personen inte längre kunde ta hand om katten och när ägaren slutligen dog togs katten in till centret för att få hjälp.

Personalen sade att de aldrig tidigare sett något liknande och att katten mer liknade en bläckfisk än en katt. De såg ingen annan utväg än att raka av katten all päls. När de var klara hade de rakat bort mer än ett kilo päls, vilket gjorde katten betydligt gladare.

Bildkälla: Facebook

Nu har centret ett viktigt budskap till personer som har äldre släktingar med djur. De uppmanar alla att inte bara titta till sina nära och kära, utan se även till att deras husdjur mår bra, annars kan det lätt hända att man missar ofrivilligt djurplågeri.

Katten som nu kan röra sig igen kommer nu bo hos en avlägsen släkting till den förra ägaren, skriver Little Things.

Bildkälla: Facebook

Nyheter24 har tidigare skrivit om det hjärtskärande ögonblicket då den här valpen som varit instängd hela sitt liv blir klappad för första gången och den starka videon när två hjältar dödar den dödsdömda katten.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ett husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu kommer stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier ser ut att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer, men säger att förslaget behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.