Fitnessmodellen avslöjar: "Här är sanningen bakom min perfekta kropp"

Madelyn Moon, 25, berättar om sina år som fitnessmodell och att det inte alls är så bra som ibland kan verka.


Den före detta fitnessmodellen från Colorado, Madelyn Moon, har avslöjat hur det egentligen är att vara fitnessmodell och ha en sådan kropp.

Och det verkar inte alls vara så härligt som det ibland kan verka.

I en intervju med Daily Mail berättade 25-åringen att hon slutade få sin mens under tiden då hon tränade inför en fitnesstävling. Moon tänkte tillbaka till den tiden och kom ihåg at hon kände sig isolerad från omvärlden, ständigt hungrig, rädd och olycklig.

Hon berättar att många tjejer som är fitnessmodeller har ätstörningar och att hon själv alltid försökte göra allt för att få den "perfekta kroppen".

– Jag vaknade tidigt varje morgon och tränade då flera gånger om dagen. Jag isolerade mig totalt från familj och vänner, säger Moon till Daily Mail.

Hon fick också höra från en dietist att hon skulle undvika att äta frukt under sex månader vid ett tillfälle, vilket gjorde frukt till en sak hon inte vågade äta alls.

Bildkälla: Instagram

– Jag kunde bara tänka på att det folk skulle säga på min begravning var att jag hade ätit bra.

När hon var sju år gammal såg hon ett tv-program om farorna med att ha ätstörningar. Men istället för att se det för vad det var, en varning, så såg hon ätstörningar som ett sätt att ha kontroll, menar hon.

– När jag började på college bestämde jag mig för att delta i en fitnesstävling och att jag på så sätt äntligen skulle få mina drömmars kropp.

De tre kommande åren tränade hon och åt väldigt strikt, vilket inte gjorde något positivt för varken hennes lycka eller självkänsla.

Bildkälla: Instagram

Men efter att hon ställt upp i en andra tävling så visste Moon att hon behövde göra en förändring. Hon flyttade och berättade det bara för sina föräldrar.

– Jag behövde återhämta mig. Jag jobbade som både fitness- och dietcoach då så jag slutade prata med min klienter och slutade även skriva på min träningsblogg, berättar hon för tidningen.

Istället startade hon en motiverande podcast, undvek gymmet ett tag och åt pizza och pop tarts, det hon behövde för att bli frisk och hälsosam. Moon berättar att det var det svåraste hon någonsin gjort men att hon började må bättre efter ett tag.

Bildkälla: Instagram

Hon slutade presentera sig själv som "Madelyn Moon, fitnesstjejen" och nu kan hon se en vältränad kropp utan att bli påverkad.

Idag jobbar hon som föreläsare för att motivera andra och har en uppmaning till andra unga tjejer som kämpar med sin självkänsla: sluta vara på sociala medier.

– Sluta följa fitnessmodeller och kom på vem du är utan din shaker. Jag valde lycka, och jag är en mycket mer avslappnad och kontrollerad personer som resultat, säger Moon till Daily Mail.

Nyheter24 har även skrivit om den höggravida fitnessmodellen som skapade kaos hos sina följare och om Daniel som hade ett mål – att bli fitnessmodell.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.

Misstänkt handgranat på polisstation

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Vänersborg

"På E45 strax söder om Brålanda har en personbil kört in i ett mitträcke.", skriver polisen på sin hemsida.