Sköt ihjäl dotterns våldtäktsman – nu kräver tusentals att han släpps

Jay Manor erkände mordet för att skydda dottern från att återuppleva övergreppen.


Tusentals demonstranter vill att Jay Maynor ska benådas efter att ha skjutit ihjäl mannen som våldfört sig på hans dotter, skriver Independent.

Det var i november som Maynor dömdes för mordet på Raymond Earl Brooks. Ett brott han begick i juni 2014. Han erkände brottet för att hans dotter skulle slippa att gå igenom alla övergreppen i rätten igen.

Nu har några släktingar och familj ställt sig bakom Maynor och vill att han ska släppas fri. Detta genom att vädja till Barack Obama, skriver Independent.

"Jay Maynor har fått 40 års fängelse för att ha skjutit en våldtäktsman", står det på en namninsamling som cirka 8 000 personer har skrivit på change.org.

"Jay är inget hot. Han är en bra man. Vi vill se honom frisläppt eller i alla fall med ett kortare straff.", står det också.

Maynors dotter som nu är 24 år gammal blev sexuellt utnyttjad av Brooks upprepade gånger som barn. Brooks erkände övergreppen 2002 och spenderade 27 månader i fängelse.

Motivet till mordet ska enligt källor ha varit en konversation mellan dottern och pappan då dottern sagt att hon önskade Brooks död.

– Min pappa skyddade mig, som han ska. Han är en fantastisk pappa – den bästa. Han älskar oss så mycket, berättar hon till Independent.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om fallet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".