1 av 3
2 av 3
3 av 3

Maddys ögon fylldes med blod på festival: "Skrek tills jag inte hade luft kvar"

22-åriga Maddy var en av 19 personer som hamnade på sjukhus efter att panik utbrutit i en festivalpublik.


Det var under festivalen Falls Festival i Australien som panik utbrutit i ett publikhav. 19 personer fick föras till sjukhus efter händelsen, rapporterar ABC.

En av dem som fick föras till sjukhus vad 22-åriga Maddy. Hon berättar för ABC om den traumatiska händelsen. Hon ska först ha trillat på några andra tjejer som fallit före henne och sedan hamnat på rygg och dragits längs med marken.

– Människor började falla och landa ovanpå mig. Jag fortsatte kämpa emot tills jag inte längre kunde röra mig. Jag vet inte hur många som låg ovanpå mig men jag var längst ner, berättar hon.


Hon försökte skrika men till slut var tyngden över hennes bröst så stor att hon inte fick luft.

– Jag tänkte "du måste röra dig så du får luft, du måste röra dig så du får luft", men jag kunde inte röra mig alls. Det var inte ens lika smärtsamt att bli krossad som det var att inte få luft.

Maddy låg med huvudet tryckt åt sidan och såg ett par ben bredvid sig som hon bet i för att någon skulle se henne och dra upp henne.

– Jag hann tänka "nu dör jag" innan jag svimmade, säger hon.

Maddy kom in till sjukhus med två blodfyllda ögon och en fraktur på ett ben i bäckenet. Trots att hon lämnat kontaktuppgifter till personal på fesivalområdet så de kunde kontakta hennes föräldrar så visste hennes familj inte alls vad som hänt dottern.


Hon kunde inte ringa någon förrän dagen efter då hon lånade en telefon på sjukhuset. Nu är Maddys fokus på att bli återställd igen, men enligt läkarna kan det ta tre månader för henne att återhämta sig. Hon får fortfarande gå på kryckor och hennes ögon är fortfarande fyllda med blod, skriver ABC Australien.

– Det är inget vitt i dem alls, konstaterar hon.

Händelsen som inträffade den 30 december utreds nu och Falls Festival skriver i ett uttalande att de beklagar det inträffade.

"Efter att ha anordnat festivaler i 20 års tid är vi förkrossade över det som hände, och vi är mer än förkrossade över att några av våra festivalbesökare skadades", skriver de.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.