1 av 3
Omkring 400 norska studenter skickades hem från Sälen.
2 av 3
Omkring 400 norska studenter skickades hem från Sälen. - Foto: TT
De ska även ha fått en varning innan.
3 av 3
De ska även ha fått en varning innan. - Foto: TT

400 norska studenter blev hemskickade från Sälen

Hundratals norska studenter skulle stanna i Sälen till onsdagen men redan på tisdagen fick de packa sina väskor.


Runt 400 studenter från Høyskolen Kristiania åkte till Sälen i söndags för att åka skidor och festa. Men resan tog slut tidigare än planerat när studenterna fick packa sina väskor och åka hem.

Egentligen skulle de stanna i Sälen tills onsdag men på tisdagen blev de väckta av företaget Skistar, som driver de flesta skidanläggningarna i Sälen. Företagets representater berättade att studenterna skulle lämna anläggningen på en gång och därför packa sina väskor.

– Vi och våra gäster förväntar sig att man på en skidsemester ska ha respekt för andra gäster och förhålla sig till ordningsreglerna. Det har inte fungerat i det här fallet, säger Skistars presskontakt Linda Morell till tidningen VG.

Innan de blev ombedda att lämna anläggningen så hade de även varnats. Skulle studenterna inte förbättra sig så skulle de bli tvungna att åka hem tidigare.

Men Skistar vill inte kommentera vad det är som studenterna har gjort. På Facebook-sidan ”HK till fjells – Sälen 2017” skriver studentföreningen dock att studenterna blev hemskickade grund av brott mot ordningsföreskrifterna, bråk på en nattklubb och säkerhetsrelaterade frågor, skriver VG.

– Vi hade rum vägg i vägg med flera barnfamiljer och har fått flera klagomål. Det är inte mer spännande än så, säger Morten Lauvås, som är ansvarig för Studentunionens evenemangsavdelning till tidningen VG.

Lauvås berättar att han är ledsen över hur det blev och enligt honom ska studenterna ha bott i ett område där barnfamiljer befann sig.

Studenterna ska även ha haft egna vakter med sig, enligt Lauvås, men att Skistar menade att det inte räckte.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Sälen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.