En 36-årig kvinna blev av med körkortet efter slarv med rutan.
En 36-årig kvinna blev av med körkortet efter slarv med rutan. - Foto: TT

Skrapade sin bilruta för dåligt – blev av med körkortet

En 36-årig kvinna blev straffad för sitt slarv. Hon hade nämligen skrapat sina bilrutor så dåligt att hon blev av med körkortet.


Att bli av med körkortet är givetvis tungt. Den vanligaste orsaken att personer blir av med körkortet brukar vara till följd av en större trafikförseelse, vanligtvis fortkörning. Här kan du läsa hur många som blev av med körkortet där du bor under förra året.

Den här tjejen hade dock inte kört för fort. Hon hade helt enkelt bara skrapat sin framruta alldeles för dåligt, rapporterar norska TV2.

Twitter

Twitter

För det är inte bara i Sverige som snöoväder och kallare temperaturer har varit en snackis. I Norge har det varit ännu kallare. När polisen i Agder stoppade en 36-årig kvinna tyckte de helt enkelt att det lilla hålet hon skrapat fram inte var tillräckligt – och därför beslagtotgs kvinnans körkort, skriver polisen på sitt Twitter-konto.

Det står i lagen att föraren har ett ansvar för att kunna se överallt från bilen. Det är inte särskilt vanligt att trafikanter i Norge, eller Sverige för den delen, blir av med körkortet på grund av liknande slarv. En bra regel att följa är att skrapa bort is från fältet som vindrutetorkarna täcker – och samtliga fönster vid sidan om bilen.

Här kommer ett trick som gör att du får bort isen på rutorna på fem sekunder. Ja, du läste rätt, 5 sekunder. Kolla in videon nedan:

Läs också om 18-årige Sindre som blev av med sitt körkort – bara efter en timme.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var det rimligt att hon blev av med körkortet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.