Birna Brjánsdóttir och bilden från övervakningskameran.
1 av 2
Birna Brjánsdóttir och bilden från övervakningskameran. - Foto: Facebook/Polisens bild
Det sista spåret av Birna, på en huvudgata i Reykjavik.
2 av 2
Det sista spåret av Birna, på en huvudgata i Reykjavik. - Foto: Polisens bild

Birna, 20, är mystiskt försvunnen – kusliga övervakningsbilder är sista spåret

Strax efter Birnas försvinnande stängdes hennes mobiltelefon av. Nu söker polisen efter vittnen.


De sista kända bilderna av Birna Brjáns­dótt­ir, 20, som polisen lyckats få tag på fångades av övervakningskameror. På bilderna kan man se henne vingla fram på en av Reykjaviks gator.

Några minuter senare är hon försvunnen och 25 minuter efter det stängs hennes mobiltelefon av.

Enligt den isländska tidningen Iceland monitor sågs Birna senast av bekanta natten till lördag runt 05-tiden på natt -och musikklubben Hurra i centrala Reykjavik. Föräldrarna säger att hon aldrig har försvunnit tidigare och hon i vanliga fall alltid låter dem veta var hon befinner sig. Mamman tror att Birnas mobiltelefon kan ha blivit stulen.

Två spår är funna av polisen hittills. En röd bil som syntes till på området och ett par skor som senare hittades i ett hamnområde. Skorna var likadana som de Birna hade på sig samma natt som hon försvann.

Polisen kom fram till att den röda bilen hade hyrts av fiskare från ett grönländskt fartyg som hade lagt till i hamnen där skorna hittades.

Polisen försöker nu få kontakt med personerna som var på plats när Birna fångades på film av övervakningskamerorna. Personerna är inte misstänkta för något, däremot vill poliserna ställa frågor till dem för att få mer information.

Islands största kyrka Hallgrímur höll öppet under tisdagskvällen för att välkomna besökare som ville visa sitt stöd för Birnas familj.

Aftonbladet skriver att den isländska polisen menar att ärendet är högt prioriterat. Domstolen har även gett den isländska polisen tillåtelse att hämta in telefon - och bankuppgifter.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!