- Foto: Wochit News

De små flickorna försvann plötsligt för 31 år sedan – nu har de hittats vid liv

Systrarnas mamma greps i måndags och hon misstänks för att ha fört bort sina egna barn.


1985 försvann två små flickor spårlöst i Rhode Island, USA. Den ena systern, Kimberley, var tre år när hon försvann. Hennes lillasyster Kelly var bara tio månader gammal.

Under 31 år har polisen inte lyckats hitta varken barnen eller deras mamma. Mamman, som inte hade ensam vårdnad för barnen, misstänktes tidigt vara den som fört bort dem.

Två dagar före julafton kom ett tips in till polisen. Tack vare tipset lyckades polisen hitta de två flickorna och deras mamma. Mamman, som ändrat sitt namn från Elaine Yates till Leina Waldberg, har gripits.

Döttrarna, som nu är 32 och 35 år gamla, har fått kontaktuppgifterna till sin pappa.

– Jag har alltid försökt hitta mina barn. Nu är det till slut upp till dem om de vill kontakta mig, säger pappan Russell Yates enligt News.com.

Enligt Russell Yates hotade mamman att föra bort barnen redan innan det skedde. I en artikel i The Providence Journal från 1988 berättar han att hon fått reda på att han varit otrogen, och att hon då sagt att hon skulle lämna honom med de två barnen mitt i natten, skriver News.com.

Bildkälla: Wochit News

Bara några veckor senare kom han hem från jobbet en dag och fann att både mamman och de två döttrarna var borta.

Först nu, efter 31 år, har de återfunnits tack vare tipset som kom in. Polisen jämförde bland annat körkortsbilder och bilder på Facebook med bebisbilderna på de två systrarna för att identifiera dem. De hittades nästan 300 mil från där de försvunnit.

Polisen vill inte gå ut med var de tre familjemedlemmarna har varit under de senaste 31 åren, om de två barnen visste om att de blivit bortförda och om de kände till att deras pappa levde och letade efter dem.

Pappan säger att han i nuläget inte bryr sig om hur den juridiska processen mot mamman kommer att sluta.

– Det kommer varken att hjälpa mig, henne eller någon annan nu. Jag vill bara träffa mina barn, säger han, enligt News.com.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.