Nardya Miller har en vecka kvar att leva.
Nardya Miller har en vecka kvar att leva. - Foto: Gofundme/Instagram

Nardya, 25, har en vecka kvar att leva – nu sprids hennes viktiga budskap

25-åriga Nardya Miller har en vecka kvar att leva. Nu sprids hennes sista budskap till alla.


25-åriga Nardya Miller, från Brisbane i Australien, har en vecka kvar att leva. Nu sprids hennes sista budskap till världen.

Hennes sista hopp låg på den dubbla lungtransplantationen som hon gjorde för två år sedan. Men för någon månad sedan fick hon reda på att hennes kropp stötte bort de nya organen.

Under hela sitt liv har Miller levt med sjukdomen Cystisk fibros, en sjukdom som gör att tjockt slem samlas i lungorna och det därmed blir svårt att andas.

– Vi hör hela tiden storys om hur nya lungor förändrat människors liv, men Nardya hade inte den turen, säger hennes kusin Tachae Douglas-Miller till News.

Han berättar att hon var trött på att kämpa en strid som aldrig tog slut och inte heller kunna andas.

Nu får Miller syrgas dygnet runt och vårdas för vård i livets slutskede. En insamling har även startas av hennes familj för att pojkvännen Liam ska kunna leva skuldfri.

Under en bild på Instagram skriver Miller nu att hon hoppas att fler registrerar sig som organdonatorer. Hon har även en hälsning till alla, rapporterar News.

"Kanske jag har känt dig hela mitt liv, kanske har jag känt dig i 10 år, kanske har jag känt dig bara en kort stund, men om ungefär en vecka kommer jag aldrig känna dig igen. Jag kommer aldrig se ditt ansikte igen, aldrig tala med dig, röra dig, hålla om dig, aldrig mer.

Men jag kommer alltid att älska dig, vänskapen vi byggt upp och minnena vi skapat tillsammans. Alla som har kommit och gått i mitt liv, har kommit och gått av en anledning och jag är så välsignad av att ha levt det här fantastiska livet som jag levt.

Så ett tack till er alla som har varit en del av min resa i den här galna världen. Även om du gjort mina ögonblick bra eller dåliga, så har du gjort mig till den kvinnan som jag är i dag. Saker blir inte alltid som du planerat i livet, det finns några stora saker jag aldrig kommer att få och platser jag aldrig kommer att få se. Men jag kommer att vaka över er. Alltid. Leende. För jag var här.

Jag kommer aldrig att ge upp. Som jag aldrig gjort. Nu släpper jag bara taget. Detaljerna om min begravning kommer postas här så fort allt organiserats. Snälla, var inte ledsna för min skull. Allt jag önskar är att bli ihågkommen som flickan som förgyllde din dag åtminstone en gång. Och jag ber er, lev ditt liv så mycket du bara kan."

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.