Den här 15-åringen är beviset på att alla kan dansa balett – oavsett vikt

15-åriga Lizzies fantastiska piruetter slår världen med häpnad, och har gjort henne till en inspiration för många.


En ballerina hyllas som en inspiration och förebild för kvinnor av alla storlekar efter att en video på när hon dansar blivit viral.

Lizzy Howell, 15, från Delaware i USA, lägger ofta upp bilder och videos på Instagram och Facebook när hon dansar. Men det är det här klippet, som du kan se ovan, som gjort henne en stjärna.

Tusentals människor har sett klippet, som från början lades upp i november men som nyligen blivit viralt, och många har hyllat henne för hennes självförtroende.

Lizzy Howell, som har dansat sedan hon var fem, säger till Daily Mail att hon är glad över att människor kallar henne en inspiration, men tilläger:

– Jag gillar inte när människor säger att de inte kan fatta jag är bättre på att dansa än dem. Det är som att säga att människor som är större inte kan dansa.

Hon har även märkt av en hel del andra negativa kommentarer, men säger att hon för det mesta kan skratta bort dem.

---

Det händer ibland att dans slutar illa. Här är de fruktansvärda bilderna på när en dansare dör på scenen, och publiken jublar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du bra på att dansa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.

S-ledaren: Omdömeslöst rekrytera kompis

S-ledaren Magdalena Andersson är kritisk till Anna Kinberg Batras uppmärksammande rekryteringar.