Autistiska Emily rånades och misshandlades brutalt av okänd tjej

Emily fick diagnosen Aspergers när hon var sex år gammal, vilket innebär att hon har svårt att läsa av när hon är i en hotfull situation.


Tonåringen Emily O’Reilly var i måndags kväll på väg till en kompis hus i Darlaston, Storbritannien, när hon plötsligt utsattes för en helt oprovocerad attack som höll på att kosta henne livet.

– Hon krävde att jag skulle ge henne min mobil, säger Emily O'Reilly till Metro UK.

Tjejen slet tag i hennes hår så att hon föll i marken, där Emily fick ta emot upprepade sparkar och slag. Den hotfulla tjejen stampade även på hennes ansikte tills hon blev medvetslös.

De dokumenterade skadorna i Emilys ansikte. Bildkälla: Facebook

Vännen som Emily skulle träffa kom till platsen och trodde att hon hade dött på grund av det dåliga skicket hon var i. När Emily vaknade upp insåg hon snabbt att hennes mobiltelefon och Pandora-armband hade blivit stulet.

Efter den brutala misshandeln har Emily fått permanenta skador, bland annat kan hon inte öppna sitt högra öga. Hennes mamma säger att hon inte kände igen sin egen dotter när hon besökte Emily på Walsall Manor Hospital.

Emily O'Reilly och hennes mamma, före misshandeln. Bildkälla: Facebook

Emily fick diagnosen Aspergers när hon var sex år gammal, vilket innebär att hon har svårt att läsa av när hon är i en hotfull situation. Det menar Emilys mamma att den andra tjejen utnyttjade under stölden och misshandeln.

– Det enda Emily vill är att vara som alla andra tonårstjejer. Men hon har inte varit sig själv sedan det här hände och jag är rädd för vilka konsekvenser där här kommer ge på längre sikt. Det här våldet på våra gator måste upphöra, säger Emilys mamma till Metro UK.

Nu väljer Emily och hennes mamma att gå ut med de hemska bilderna som visar skadorna, för att uppmärksamma folk på vilken inverkan den här typen av våld kan ha på människors liv.

Under onsdagen grep polisen en 16-årig flicka från Darlaston, misstänkt för rån, skriver Metro UK.

Nyheter24 rapporterade nyligen om en kvinna som utsattes för grov misshandel av sin pojkvän, som även tvingade henne att tatuera in "Chris ägodel" över bröstet, vilket du kan läsa mer om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Oroar du dig över oprovocerat våld?
Tack för din röst!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.