Den 42-åriga kvinnan hittades död i Mariazell, Österrike, i december förra året. (Bilderna är arkivbilder)
1 av 5
Den 42-åriga kvinnan hittades död i Mariazell, Österrike, i december förra året. (Bilderna är arkivbilder) - Foto: TT/Pixabay/Google Maps
Mannen och den prostituerade kvinnan hade tagit droger tillsammans under kvällen i hans hem i Mariazell.
2 av 5
Mannen och den prostituerade kvinnan hade tagit droger tillsammans under kvällen i hans hem i Mariazell. - Foto: Google Maps
När kvinnan hittades död på morgonen bestämde sig mannen för att begrava hennes kropp i cement. (Bilden är en arkivbild)
3 av 5
När kvinnan hittades död på morgonen bestämde sig mannen för att begrava hennes kropp i cement. (Bilden är en arkivbild) - Foto: Pixabay
Han grävde en grav åt kvinnan under trappen i husets källare. (Bilden är en arkivbild)
4 av 5
Han grävde en grav åt kvinnan under trappen i husets källare. (Bilden är en arkivbild) - Foto: Pixabay
Efter några dagar överlämnade mannen sig själv till polisen. (Bilden är en arkivbild)
5 av 5
Efter några dagar överlämnade mannen sig själv till polisen. (Bilden är en arkivbild) - Foto: TT

Christian begravde prostituerad kvinna i källaren – släpps fri

Den 40-åriga mannen hade först tänkt stycka kvinnans kropp och bränna upp den, men "rös av tanken på det". Nu släpps han ur häktet.


En 40-årig man vaknade upp en morgon i december förra året med en död prostituerad kvinna bredvid sig.

Mannen, som nämns enbart vid namnet Christian T. av sekretesskäl, tog den 42-åriga kvinnan till sitt hem i Mariazell, Österrike, där paret tog droger tillsammans under kvällen.

Morgonen efter hade kvinnan avlidit. Mannen drabbades av panik, i rädsla för att han kunde hade mördat henne medan han var påverkad av droger under natten.

Enligt polisens utredare Anton Kiesl ska kvinnans kropp redan ha varit kall när Christian T. vaknade intill henne den morgon han hittade henne död.

Mannen körde sin 17-åriga dotter till jobbet på morgonen, därefter åkte han hem och blandade till cement i sin källare. Under trappen i källaren grävde han sedan en grop där han placerade den döda kroppen och hällde cement över den.

Cementblandare. Bildkälla: Pixabay (arkivbild)

Kvinnans kropp var bara klädd i en morgonrock, hennes underkläder brände mannen upp.

När den döda kvinnan var begravd flydde mannen och höll sig gömd under flera dagar, tills han slutligen tog kontakt med polisen och påstod att han hade blivit kidnappad.

Men under polisförhöret bröt mannen ihop och erkände att han själv hade flytt från sitt hem. En husrannsakan påbörjades, men spårhundarna lyckades inte lokalisera kroppen eftersom att den var begravd i cement i källaren.

Då erkände mannen vad han hade gjort med kvinnans kropp.

I erkännandet berättade mannen att han först hade tänkt stycka kroppen i delar och bränna den tillsammans med underkläderna, men "ryste av tanken på att göra det", skriver OE24.

Allmänna åklagaren Walter Ploebst säger i ett uttalande till OE24 att obduktionen av kvinnans kropp inte visar några tecken på att ha utsatts för våld.

Däremot hittades spår av narkotika i hennes kropp, som kan vara den bidragande orsaken till dödsfallet.

Den 40-åriga mannen är inte mordmisstänkt och har släppts fri från polisens arrest. Han kan däremot fortfarande komma att bli ställas inför rätta för brott mot griftefriden.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Dyquain som var spårlöst försvunnen i två år, tills hans mormor hörde en duns från vinden.

Läs också om Sofia från Göteborg som hittade ett kranium i sin svärmors förråd och sen inte kunde bli av med det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.