Sally Thompson, 39, från  Cumbra i Storbritannien kunde knappt tro sina ögon när hon såg vad som landade på tallriken.
1 av 3
Sally Thompson, 39, från Cumbra i Storbritannien kunde knappt tro sina ögon när hon såg vad som landade på tallriken. - Foto: Faksimil Huffington Post/TT/Pixabay
Det oväntade fyndet förbryllar.
2 av 3
Det oväntade fyndet förbryllar. - Foto: Faksimil Huffington Post
Personer med erfarenhet från hönsbranschen har flera olika teorier, men ännu har mysteriet inte blivit löst. (Bilden är en genrebild från Sanda hönseri i Haninge)
3 av 3
Personer med erfarenhet från hönsbranschen har flera olika teorier, men ännu har mysteriet inte blivit löst. (Bilden är en genrebild från Sanda hönseri i Haninge) - Foto: TT BILD

Blivande bruden Sally hittade en diamant – i ett hårdkokt ägg

Påskharen levererade ett lyxigt ägg ovanligt tidigt i år. "Jag har aldrig hört talas om något liknande" menar äggfarmaren.


Det brukar sägas att "diamanter är en kvinnas bästa vän". För Sally Thompson verkar det som att även ägg kan läggas till på listan.

Den 39-åriga kvinnan från Cumbra i Storbritannien skulle nyligen käka ett hårdkokt ägg till frukost, inga konstigheter med det.

Men när hon tog en tugga av ägget kände hon något oväntat hårt i munnen, som kändes som grus.

– Biten föll ner på tallriken och jag kunde inte förstå var den kom ifrån. Den enda förklaringen är att den kom från ägget, sa Sally Thompson till South West News Service enligt Huffington Post.

Det gnistrande föremålet som låg på tallriken var inget mindre än en diamant.

En förvånad Sally Thompson visar upp sitt oväntade fynd. Bildkälla: Faksimil Huffington Post

Thompson, som säger sig tro på ödet, såg det hela som ett gott tecken och riktigt bra timing. Hon ska nämligen gifta sig snart och ha sin möhippa i helgen.

Ägget kom från en förpackning med sex ägg, som hon hade köpt på den brittiska stormarknaden Asda.

En juvelerare har undersökt diamanten och konstaterat att det inte rör sig om en helt äkta diamant, utan en så kallad cubic zirconia. Men det är ju ändå knappast något som höns brukar bjussa på när de värper ägg.

Nu vill Sally Thompson få klarhet i varifrån diamanten kan tänkas komma. Därför postade hon ett inlägg i en bröllopsgrupp på Facebook och eftersökte den ursprungliga ägaren. Men än så länge har hon inte gåtan blivit löst.

Bildkälla: TT

Colette Francis, som tidigare jobbade på en hönsfarm, gissade på att diamanten har passerat genom hönan som la ägget.

– Skalet på ägget är det som blir till sist och det hårdnar inte förrän det kommer ut i luften. I det här fallet skulle jag tro att hönan har lyckats få i sig diamanten, som sedan har fastnat vid ändtarmsöppningen. Ägget kan då ha fångat upp diamanten på väg ut, som sedan kan ha fastnat i ägget innan skalet hårdnade, gissar Colette Francis enligt SWNS skriver Huffington Post.

En annan person inom branschen, Daniel Brown, tror att förklaringen kan vara möjlig i teorin, men att det är högst osannolikt att det faktiskt händer.

– Under alla mina år har jag aldrig hört talas om något liknande, säger Daniel Brown till Daily Mail.

Ett annat riktigt mystiskt lyxfynd, är det som två husrenoverare hittade i sin källare – inte bara en utan två gånger om.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler häpnadsväckande nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blev du sugen på ägg nu?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.