- Foto: TT/Google Maps

Man frias från våldtäkt på sjukhus – för att kvinnan inte skrek

Kvinnan, som låg inne på sjukhuset, skrek inte. Nu frias mannen i rätten.


En 46-årig man i Turin, Italien, dömdes inte för våldtäkt i domstolen eftersom kvinnan inte skrek. Enligt åtalet ska mannen ha våldtagit kvinnan på ett sjukhus, där hon var inskriven.

Domaren menade att eftersom kvinnan var "tyst" så ska mannen inte ha begått ett brott. I rätten ska domaren ha menar att kvinnans förklaring var för "svag" och att hon heller inte visade tillräckligt med känsla jämfört med det hon påstod att hon utsatts för.

"Det var inga tårar, inget skrik. Du försökte inte putta bort honom. Vi måste fråga varför?" ska domaren ha sagt enligt Mirror.

Den biträdande åklagaren yrkade på att mannen skulle få tio års fängelse och att varför kvinnan var tyst, var på grund av den plågsamma och smärtsamma situationen.

Enligt italienska medier gick mannen fri då domaren menade att kvinnan hade samtyckt, hon är nu anklagad av mannen för förtal, skriver danska BT.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

2 timmar sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.