Emilie Meng hittades på juldagen 2016.
1 av 3
Emilie Meng hittades på juldagen 2016. - Foto: Privat
Då hade hon varit försvunnen sedan i juli.
2 av 3
Då hade hon varit försvunnen sedan i juli. - Foto: Privat
Emilie Meng.
3 av 3
Emilie Meng. - Foto: Privat

Emilie Mengs pappa berättar om sorgen och sista mötet

Emilie Meng hittades död på julafton förra året. Nu berättar hennes pappa om sorgen efter sin dotter.


17-åriga Emilie Meng försvann den 10 juli förra året efter att ha sagt hej då till sina vänner vid Korsørs station, Danmark, efter en utekväll.

Meng var spårlöst försvunnen och stora sökinsatser gjordes av både polis och allmänhet. På julafton hittades 17-åringen död i ett vattenfyllt grustag sex mil från den plats där hon sa hej då till vännerna dagen hon försvann.

Nu har hennes pappa pratat med den danska tidningen BT om sorgen och det sista mötet med dottern. Emilies farmor hade gått bort och sista gången pappan träffade henne var när de sade farväl av farmodern.

– Vi satt i källaren till min mors hus. Jag sa till Emilie att jag var ledsen att jag inte hade funnits där för henne när hon behövde mig. Och jag sa "men vi vet ju ändå att vi älskar varandra", säger pappan till BT.

De gav varandra en kram och sedan åkte hon till tåget med sin mamma, som pappan skiljde sig från när Emilie var åtta år gammal.

– Jag hade gärna pratat mer men så skulle det inte bli.

På juldagen fick pappan ett samtal och förstod att det var hans dotter som polisen hade hittat död, eftersom det fanns kännetecken. Han berättar att han rasade ihop fullständigt.

Den 19 januari tidigare i år hölls begravningen för Emilie och pappan berättar att han tänkte att det var där hon döptes när han såg dopfunten.

– Jag tänker på min dotter hela tiden. Jag hade ju bara henne. När jag drömmer så drömmer jag hemska saker. Det är sådan skit som kör runt i huvudet hela tiden.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trafikverket: E6 öppnar tidigare än beräknat

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för spionage i Europaparlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett Kinas underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Apple tappar stort i Kina

Apples Iphone-försäljning i Kina rasade med 19 procent under första kvartalet. Det var den sämsta utvecklingen sedan pandemin slog till 2020, enligt siffror från den oberoende analysfirman Counterpoint.

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

1 timme sedan
Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.