Den 20 maj är det tänkt att en 12 år gammal japanska med artistnamnet MoMo ska göra sin stora matchdebut inom MMA-sporten.
1 av 3
Den 20 maj är det tänkt att en 12 år gammal japanska med artistnamnet MoMo ska göra sin stora matchdebut inom MMA-sporten. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Motståndaren är Momoko Yamasaki – som är dubbelt så gammal.
2 av 3
Motståndaren är Momoko Yamasaki – som är dubbelt så gammal. - Foto: TT Nyhetsbyrån
En annan MMA-fajt.
3 av 3
En annan MMA-fajt. - Foto: TT Nyhetsbyrån

12-åring gör MMA-debut – motståndaren är dubbelt så gammal

En kommande MMA-fight har väckt starka reaktioner. Orsaken att den ena som ska tävla bara är 12 år gammal.


Den 20 maj är det tänkt att en 12 år gammal japanska med artistnamnet MoMo ska göra sin stora matchdebut inom MMA-sporten.

Motståndaren är Momoko Yamasaki – som är dubbelt så gammal.

Matchen är tänkt att ske på en japansk kampsportsgala, enligt ett pressmeddelande som sajten wmmarankings.com skriver om.

En annan arena för MMA. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Detta handlar dock inte om en MMA-fajt på högsta nivå, något som innebär att de båda kommer att ha skydd för huvudet samt att det inte är tillåtet att slå mot någon som ligger. Det är alltså amatörregler som gäller.

Men – varje gång de båda tävlande står upp finns inga restriktioner på reglerna.

"Herregud! Jag har enormt stora problem med det här!!!!!!! Jag vill inte ens att barn ska få ta emot slag mot huvudet på träning förrän de är över 13”, skriver Roxanne Modafferi, en amerikansk MMA-profil, på Twitter.

Hon får medhåll.

"Om det inte är ett skämt borde det inte vara lagligt", skriver Gerald Harris.

12-åringens 24-åriga motståndare säger att storleken på deras kroppar är lika – och hävdar att 12-åringen är ett väldigt starkt barn.

– Jag tycker att det är ett ganska starkt barn, så jag kommer att besegra henne utan nåd, säger Momoko Yamazaki enligt sajten wmmarankings.com.

Se också klippet där 8-åriga pojkar slåss på en MMA-galan – till publikens jubel:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

MMA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det vettigt att en 12-åring är med i en MMA-fajt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.