- Foto: TT

Polisen om sökandet efter Madeleine McCann: "Betydande spår"

Polisen uttalar sig nu om utredningen – och det verkar som att gåtan kan vara nära en lösning.


Sökandet efter den engelska flickan Madeleine McCann, som försvann i Portugal för tio år sedan, fortsätter att beröra.

Många undrar om polisen någonsin kommer att få veta säkert vad som hänt med Madeleine. Polischefen Mark Rowley har nu uttalat sig i en intervju med brittiska tidningen Independent. Och han verkar förhoppningsfull över fallet.

– Vi har börjat få väldigt stor förståelse för fallet. Vi har mejslat ut en bild av misstänkta och intressanta personer, säger Rowley.

Utredningen har hittills kostat 120 miljoner kronor, och sedan 2011 har polisen undersökt över 40 000 dokument och tittat närmare på över 600 personer.

Och nyligen stod det klart att sökandet förlängs med sex månader.

– VI har ett spår som vi tycker är betydande. Hade vi inte tyckt det hade vi inte fortsatt söka, säger Rowley till Independent.

Med andra ord låter det som att gåtan om Madeleine McCann kan vara nära en lösning.

Nyligen gick McCanns barnvakt ut och berättade om vad som hände den där kvällen Madeleine försvann – läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du man kommer hitta Madeleine McCann?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.