Rebecca minns varje dag av sitt liv sedan hon var 12 år gammal.
1 av 3
Rebecca minns varje dag av sitt liv sedan hon var 12 år gammal. - Foto: Faksimil Youtube/Pixabay
Hon berättar att hon minns när hennes familj tog ut henne till bilen.
2 av 3
Hon berättar att hon minns när hennes familj tog ut henne till bilen. - Foto: Pixabay
Rebecca Sharrock.
3 av 3
Rebecca Sharrock.

Rebecca har mystisk diagnos – kommer ihåg hela sitt liv

Rebeccas första minne är från när hon bara är 12 dagar gammal, sedan dess kan hon komma ihåg varje detalj i hela sitt liv.


Vissa av oss minns saker vi bara vill glömma, andra glömmer saker de vill minnas. Men hur hade det varit att minnas exakt allt som någonsin hänt.

En som vet exakt hur det är är Rebecca Sharrock från Brisbane i Australien. Hon minns nämligen allt som någonsin hänt henne från när hon bara var tolv dagar gammal och fram till idag då hon är 27, skriver Independent.

Detta på grund av att hon är en av 80 personer i världen som har diagnosticerats med hypertymestiskt syndrom. Hon kan förutom minnas varje dag i sitt liv dessutom citera Harry Potter-böckerna utan förberedelse.

I en intervju med "Good Morning Britain" berättar hon om sitt första minne från när hon var tolv dagar gammal. Hon minns att hennes föräldrar bar henne och lade henne i bilden.

– Som nyfödd var jag nyfiken på vad bilstolen och ratten ovanför mig var. Men vid den åldern hade jag ännu inte utvecklat förmågan att faktiskt försöka ta reda på vad det mystiska objekten var, säger hon.

Hon berättar också att hon minns hur hon brukade ligga och titta på gosedjuren i sin spjälsäng och att klänningen hon hade på sin första födelsedag kliade extremt mycket. Det ska även ha funnits en Musse Pigg-leksak som hon var livrädd för.

Rebecca deltar just nu i två minnesstudie med från Australien och USA. Förhoppningen är att resultatet ska kunna hjälpa personer som lider av demens eller alzheimers, skriver Independent.

Är du avundsjuk på att ha ett bra minne? Då kan du kolla på den här killen som rabblar 500 decimaler på pi.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du bra minne?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

1 timme sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

1 timme sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Ett tågset brinner på CV-området i Örebro-", skriver polisen på sin hemsida.